(FOTO) Izbornik Zlatko Dalić se poklonio poginulim pripadnicima 72. bojne Vojne policije u Lori

Foto: Dominik Tomašević/Dalmacija danas

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon što je u Doma HV-a promovirao svoju knjigu se zajedno s umirovljenikom bojnikom Zlatkom Čipčićem uputio pred spomenik 72. bojne Vojne policije Split, odati počast dvanaestorici poginulih vojnih policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala vam na svemu što ste učinili, a na nama je da učinimo sve kako bismo očuvali to zajedništvo, ali i kako bismo očuvali sjećanje na naše poginule vitezove, kao što ste bili vi, dvanaestorica pripadnika 72. bojne Vojne policije, kojoj samo zajedno došli odati počast”, rekao je Zlatko Dalić, prenosi Dalmacija danas.

Podsjetimo, 72. bojna Vojne policije je nastala iz samostalne satnije Vojne policije 4. gardijske brigade, a osnovana je 13. prosinca 1991. po zapovijedi ministra obrane Gojka Šuška. Osim vojnopolicijskih, postrojba je imala i borbene zadaće. Tako je tijekom Domovinskog rata poginulo 12 pripadnika 72. bojne Vojne policije – Martina Poljak, Mladen Strenja, Toni Pavlović, Ante Reljan, Željko Kamber, Nikica Mikulić, Marinko Kuštre, Neven Mikulić, Davor Petković, Igor Perić, Leonard Vidošević i Ante Bužančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.