(FOTO, VIDEO) Krenula Liga prvaka: Messi i Rakitić za trijumf Barcelone protiv Juventusa, pobjede PSG, Chelsea, Bayerna, Manchester Uniteda…

Foto: fah

Čak 28 golova postignuto je na otvaranju Lige prvaka, a u derbiju 1. kola Barcelona je na Camp Nou pobijedila Juventus 3-0 uz pogodak hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve je prošle sezone izbacio Barcelonu u četvrtfinalu, dok je Barcelona prije dvije godine bila bolja u finalu rezultatom 3-1. Ovoga puta Katalonci su bili još uvjerljiviji pobijedivši 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice bio je Leo Messi koji je zabio dva gola, a najzaslužniji je i za treći pogodak.

Messi je doveo Barcu u vodstvo u posljednjim trenucima prvog dijela. Na 2-0 povisio je Rakitić u 56. minuti. Ponovo je sve napravio Messi. Argentinac je probio po krilu, ubacio u kazneni prostor, a loše je počistio Sturaro. Na odbijenu loptu natrčao je Rakitić postigavši pogodak. U 69. minuti Messi je zabio i treći pogodak lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Rakitić je igrao do 77. minute, a Mario Mandžukić je zbog ozljede potkoljenice ostao u Torinu.

U drugom susretu iz skupine D Sporting je u Pireju pobijedio Olympiacos 3-2. Gosti su već nakon prvog poluvremena vodili 3-0 golovima Doumbije (2), Gelsona Martinsa (13) i Brune Fernandesa (43). Felipe Pardo je u 89. minuti smanjio, a drugim golom u 90. minuti donio je tračak nade domaćinu. Ipak, za više nije bilo vremena. Bio je to prvi poraz Besnika Hasija na klupi pirejskog sastava nakon pet pobjeda i dva remija.

Hrvoje Milić nije nastupio za grčki sastav jer nije prijavljen za Ligu prvaka.

U susretu iz C skupine Chelsea je rutinski stigao do bodova protiv novaka Karabaha ostvarivši uvjerljivu 6-0 pobjedu. Strijelci su bili Pedro Rodrigues (5), Davide Zappacosta (30), Azpilicueta (55), Bakayoko (71) i Batshuayi (76, 82).

U susreti između Rome i Atletico Madrid nije bilo golova i Talijani niti u trećem susretu nisu uspjeli pobijediti Atletico. Roma je nastavila i crni niz upisavši već sedmi uzastopni susret u LP bez pobjede. Šime Vrsaljko nije nastupio za goste.

U skupini A Manchester United je pobijedio Basel 3-0. Mrežu Švicaraca načeo je Marouane Fellaini (35) koji je ušao u igru u 19. minuti umjesto ozlijeđenog Paula Pogbe. Romel Lukaku je povisio na 2-0 u 53. minuti, a treći gol za United postigao je Rashford u 84. minuti.

CSKA je u Lisabonu iznenadio Benficu pobijedivši 2-1 premda su Portugalci poveli. Domaćin je poveo u 50. minuti golom Harisa Seferovića, no CSKA je okrenuo rezultat golovima Vitinha (63-11m) i Zamaletdinova (71). U lisabonskom klubu igraju dvojica hrvatskih nogometaša, Filip Krovinović i Branimir Kalaica, ali nisu prijavljeni za LP.

U skupini B PSG je bez suviše stresa odradio gostovanje u Glasgowu pobijedivši Celtic 5-0. Škote je uništio trio Neymar – Mbappe – Cavani. Brazilac je načeo mrežu Celtica u 19. minuti, mladi Francuz je povisio na 2-0 u 34. minuti, a Cavani je iz kaznenog udarca zabio za 3-0 u 40. minuti. Na 4-0 je povisio Lustig u 83. minuti postigavši vlastitu mrežu, a dvije minute kasnije Cavani je zabio i peti gol.

Jozo Šimunović je igrao cijeli susret u redovima škotskog prvaka.

Bayern je u Munchenu pobijedio Anderlecht 3-0. Sve je bilo gotovo u 12. minuti kada su gosti ostali s igračem manje, a Robert Lewandowski zabio iz kaznenog udarca. Prekršaj je skrivio Sven Kums koji je pritom dobio crveni karton. Anderlecht se do kraja poluvremena dobro branio, no u nastavku susreta je primio još dva gola, a strijelci su bili Thiago Alcantara (65) i Kimmich (90).

U srijedu su na rasporedu susreti 1. kola u skupinama od E do H. U skupini E sastaju se Liverpool – Sevilla i Maribor – Spartak Moskva. Skupina F donosi dvoboje Feyenoord – Manchester City i Šahtar – Napoli. U dvobojima 1. kola G skupine snage će odmjeriti RB Leipzig – Monaco, te Porto – Bešiktaš. Skupina H otvara natjecanje utakmicama Real Madrid – APOEL i Tottenham – Borussia Dortmund.

Rezultati susreta 1. kola Lige prvaka igranih u utorak:

SKUPINA A

BENFICA – CSKA MOSKVA 1-2 (Seferović 50/Vitinho 63pen, Žamaletdinov 71)

MANCHESTER UNITED – BASEL 3-0 (Fellaini 35, Lukaku 53, Rashford 84)

SKUPINA B

BAYERN MUENCHEN – ANDERLECHT 3-0 (Lewandowski 12pen, Thiago 65, Kimmich 90+1)

CELTIC – PSG 0-5 (Neymar 19, Mbappe 34, Cavani 40pen,86, Lustig 84ag)

SKUPINA C

CHELSEA – QARABAQ 6-0 (Pedro 5, Zappacosta 30, Azpilicueta 55, Bakayoko 70, Batshuayi 76, 82)

ROMA – ATLETICO MADRID 0-0

SKUPINA D

BARCELONA – JUVENTUS 3-0 (Messi 45, 69, RAKITIĆ 57)

OLYMPIACOS – SPORTING LISABON 2-3 (Pardo 89, 90+3/Doumbia 2, Martins 12, Fernandes 43)

Foto: fah
Foto: fah
Foto. fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.