(FOTO) Kup Njemačke: Branitelj naslova Eintracht ispao od četvrtoligaša, Kovačev Bayern jedva u 2. kolo

Foto: fah

Nogometaši frankfurtskog Eintrachta u svibnju su osvojili njemački Kup pobijedivši u finalu Bayern, a tri mjeseca poslije poraženi su na startu nove sezone od četvrtoligaša Ulma sa 2-1, dok je njemački prvak iz Muenchena u najjačem sastavu jedva s 1-0 svladao Drochtersen/Assel, također momčad iz regionalne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sastavu branitelja naslova nije bilo hrvatskog reprezentativca Ante Rebića. Ulmu se pobjedu donijeli Kienle (48) i Lux (75), dok je stijelac za Eintracht bio Paciencia (90).

Eintracht je do prošlosezonskog trijumfa u Kupu vodio Niko Kovač koji je pobjednički niz u ovom natjecanju nastavio i na klupi Bayerna, ali mnogo teže nego što je to itko mogao očekivati, kad je na travnjak stadiona u Drochtersenu istrčala najbolja postava diva iz Muenchena. Tek pogotkom Roberta Lewandowskog u 82. minuti Bayern je došao do pobjede vrijedne prolaza u 2. kolo.

Najuvjerljivije pobjede ostvarili su Werder i Hoffenheim. Werder je sa 6-1 slavio na gostovanju kod Wormsa, a Hoffenheim je istim rezultatom pobijedio kod Kaiserskauterna. U sastavu Hoffeheima nije bilo hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića koji je u petak produžio postojeći ugovor za još dvije godine, do ljeta 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer Leverkusen je s minimalnih 1-0 pobijedio petoligaša Pforzheima, a naš reprezentativac Tin Jedvaj nije ulazio u igru.

S minimalnih 1-0 u drugo je kolo prošao i Wolfsburg na gostovanju kod četvrtoligaša Elversberga, a za pogodak Ginczeka asistirao je mladi hrvatski reprezentativac Josip Brekalo.

Njemački kup – 1. kolo
Drochtersen/Assel – Bayern 0-1
Elversberg – Wolfsburg 0-1
Ulm – Eintracht 2-1
Kaiserslautern – Hoffenheim 1-6
Pforzheim – Bayer Leverkusen 0-1
Worms – Werder 1-6
Linx – Nuernberg 1-2
Dassendorf – Duisburg 0-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.