(FOTO) Petković najavio Benficu: ‘Ovakve utakmice predstavljaju zadovoljstvo, svjesni smo protiv kakvog protivnika igramo’

Foto: fah

Nakon povijesnog uspjeha Dinama, koji je nakon skoro pola stoljeća napokon dočekao ‘euro-proljeće’, a potom i otišao korak dalje, hrvatskog prvaka sada čeka pravi izazov. Portugalski velikan Benfica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne trebamo si stvarati imperativ, ova utakmica nam je još jedna nagrada. Mi u svlačionici još nismo niti svjesni što smo postigli,” kazao je Bruno Petković dodavši:

“Ovakve utakmice su zadovoljstvo, nisam previše niti napet ili nervozan.”

Petković je dodao kako još nisu previše analizirali igru portugalskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još nismo odradili pravu analizu, ušli u detalje o protivniku. Međutim, cijela momčad je svjesna protiv kakvog protivnika igramo, ali osnovne stvari znamo.”

Naglasio je kako ne razmišlja previše o kvaliteti suparnika.

“Teško mi je govoriti o njihovim kvalitetama. Fokusiran sam na našu igru jer ćemo kroz našu igru tražiti naše prednosti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petković je u Maksimir stigao iz Italije kao enigma. Otkako je kao 18-godišnjak otišao iz Hrvatskog dragovoljca u Cataniju, nosio je dresove čak sedam talijanskih klubova. Osim za Cataniju igrao je i za Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu. Ukupno je u Seriji A odigrao 42 utakmice, no nije uspio zabiti nijedan gol. Na ‘čizmi’ mu u zadnje vrijeme nije išlo, no u Maksimiru je proigrao i stigao na prag nacionalne vrste. Do sada je u 26 nastupa zabio 10 golova, pri čemu osam u prvenstvu, te po jedan u Kupu i Europskoj ligi.

“Prije godinu dana sam se grčevito borio za ostanak u Serie A u Veroni i ovakva situacije nije nešto što sam imao u planovima. Napravio sam veliki korak naprijed što se tiče pojedinačnih i momčadskih uspjeha, prsesretan sam što moja karijere ide u tom smjeru, a na meni je da nastavim u tom smjeru.”

Nakon što se ozlijedio Ante Rebić, Dinamov golgeter bi mogao ući u reprezentaciju kao zamjena. Za utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske je dobio pretpoziv, no nakon što je otpao Rebić mogao bi uskočiti na njegovo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za A reprezentaciju nema niti jedan nastup, a do sada je jednom nastupio za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Bilo je to u kolovozu 2013. godine, a u pobjedi protiv Lihtenštajna (5-0), a postigao je i pogodak. Mladu reprezentaciju tada je vodio Niko Kovač.

“Nastavit ću se truditi kao i do sada, igrat ću za momčad, a odluku će donijeti izbornik Dalić,” kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.