(FOTO) Predstavljena monografija ‘Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola 2007. – 2017.’: ‘Jedina država na svijetu koja je medalje osvojila na čak šest uzastopnih svjetskih prvenstava’

Foto: fah

Na prigodnoj svečanosti u Velikoj dvorani Školske knjige u petak je predstavljena reprezentativna monografija “Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola 2007. – 2017.”, autora Deana Bauera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U monografiji je na 210 bogato ilustriranih stranica “ukoričeno” deset najtrofejnijih godina u 110-godišnjoj povijesti hrvatskog vaterpola, jer je u tom desetljeću hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila 17 medalja, među kojima su zlato i srebro s olimpijskih igara te dva svjetska i jedno europsko zlato.

“Hrvatska je jedina država na svijetu koja je medalje osvojila na čak šest uzastopnih svjetskih prvenstava, a uspjehu su u tom razdoblju pridonijele i mlađe reprezentativne kategorije s 14 osvojenih medalja. Da ne zaboravimo, te je brojke hrvatski vaterpolo ostvario u samo 10 godina”, rekao je autor monografije, novinar Sportskih novosti i zaljubljenik u vaterpolo Dean Bauer.

Predstavljanju monografije nazočili su svi reprezentativci i izbornik Ivica Tucak, koje uskoro očekuje nastup na Super finalu Svjetske lige u Budimpešti te u srpnju nastup na Europskom prvenstvu u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvjeren sam da ćemo naš niz osvajanja medalja nastaviti u Budimpešti i na Europskom prvenstvu u Barceloni, što je naš glavni cilj ove godine koju smo uspješno započeli osvajanjem zlatnog odličja na prvom izdanju Europa kupa u Rijeci”, kazao je izbornik Tucak.

“Ponosan sam što sam dio ove ekipe, a posebno na činjenicu da od ovih 17 medalja ja u svojim vitrinama imam čak 16”, rekao je kapetan naše reprezentacije i ponajbolji vaterpolski branič svijeta Andro Bušlje, koji je kapetansku dužnost preuzeo nakon što je Sandro Sukno, zbog zdravstvenih problema morao privremeno prekinuti karijeru.

“Uvjeren sam da će ova generacija reprezentativaca nastaviti kontinuitet osvajanja odličja na velikim svjetskom natjecanjima od kojih su olimpijske igre ipak nešto posebno, a ako Bog da i ja ću im se iduće godine priključiti”, rekao je Sandro Sukno koji se odlično oporavlja nakon operacije srca i već je započeo s laganim plivačkim treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored aktualnih reprezentativaca predstavljanju monografije nazočili su i brojni reprezentativci iz ranijih generacija, vaterpolski djelatnici iz cijele Hrvatske te predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

“Upravo dolazim s Konvencije hrvatskih izvoznika, a hrvatski sport, a pogotovo vaterpolo, su svakako najznačajniji promotori u svijetu. Ova Vlada svjesna je vrijednosti našeg sporta i napravit ćemo sve što je u našoj moći da vam olakšamo pripreme i nastupe na velikim natjecanjima, i to ne samo seniorskim, nego i reprezentacijama mlađih uzrasta”, zaključio je premijer Plenković kojemu su predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul i sportski direktor HVS Perica Bukić uručili Monografija “Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola 2007. – 2017.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.