(FOTO) Rijeka od 5. do 8. travnja središte europskog vaterpola

Foto: fah

Novo vaterpolsko natjecanje LEN Europa kup – Super finalni turnir, na kojem će sudjelovati osam ponajboljih svjetskih vaterpolskih reprezentacija, održat će se u Rijeci od 5. do 8. travnja, najavljeno je na konferenciji za novinstvo održanoj u srijedu u Salonu Grada Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Uz Hrvatsku, na turniru nastupaju Mađarska, Italija, Grčka, Španjolska, Srbija, Francuska i Crna Gora. One su izborile nastup na finalnom turniru u Rijeci kvalifikacijskim utakmicama održanim u tri europska grada. Na programu riječkog finalnog turnira je 16 utakmica.

Predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Predrag Sloboda kazao je da je riječ o novom natjecanju, koje nije samo na vrhunskoj europskoj razini, nego i svjetskoj. Osim sportskog značenja, finalni turnir je vrijedan i u turističkom smislu, s obzirom na to da sudjeluju zemlje iz bližeg i daljeg okruženja pa je to prilika za promidžbu Rijeke i ovog kraja, dodao je Sloboda.

Operativni direktor Europskog plivačkog saveza (LEN) Marco Birri ustvrdio je kako je Rijeka postala drugi dom ove organizacije, zahvaljujući nizu natjecanja koja su organizirana u ovom gradu u suradnji s LEN-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovim novim natjecanjem želimo promovirati vaterpolo te sa zadovoljstvom možemo istaknuti da su intres za praćenjem iskazale televizijske kuće iz svih zemalja sudionica, a ujedno će se utakmice prenositi uživo putem interneta”, rekao je Birri.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao da je Rijeka do sad bila domaćin brojnim sportskim događajima, pa i onima vezanim uz vaterpolo i plivanje na europskoj i svjetskoj razini.

“Ako pogledamo koje reprezentacije će sudjelovati na finalnom turniru u Rijeci, možemo ga usporediti sa europskim prvenstvom u vaterpolu”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obersnel je dodao kako ovim turnirom počinje program obilježavanja 110. godišnjiice vaterpola i sportskog plivanja u Rijeci. Ujedno će to biti prvo događanje u sklopu festivala sporta i rekreacije “Homo si teć”, pri čemu će gledatelji moći kupnjom narukvice za 10 ili više kuna sudjelovati u humanitarnoj akciji prikupljanja novca za nabavku opreme za sportaše s invaliditetom, kazao je Vojko Obersnel.

Cijena dnevne ulaznice za turnir je 50 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.