(FOTO) Roland Garros: Uvjerljiva hrvatska tenisačica Vekić pridružila se Martić u osmini finala

Foto: fah

Drugi put u karijeri na Grand Slam turnirima, a prvi put u Roland Garrosu, 22-godišnja hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je nastup u osmini finala, nakon što je u 3. kolu pojedinačnog turnira s uvjerljivih 6-4, 6-1 nadigrala svoju švicarsku vršnjakinju Belindu Benčić i pridružila se Petri Martić u drugom tjednu pariškog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prvu pobjedu u trećem međusobnom dvoboju s Benčić, Donni Vekić je bilo potrebno samo 67 minuta, a njezina je pobjeda mogla biti brža i još uvjerljivija da u prvom setu nije propustila početnu zalihu od dva ‘breaka’. Naime, Osječanka je projurila do vodstva 3-0, ali je dopustila Benčić da se vrati do 4-4. No, u devetom gemu je još jednom slomila servis Švicarke i asom na prvu set-loptu osvojila prvu dionicu dvoboja.

Osvojivši pri gem drugog seta bez izgubljenog poena, Belinda Benčić je najavila jači otpor, ali uslijedio je Donnin odgovor – niz od šest gemova za pobjedu nad 15. tenisačicom svijeta, koja joj je donijela plasman u osminu finala i najbolji rezultat na pariškoj zemlji.

Vekić je iskoristila šest od devet prilika za oduzimanje servisa, dok je Benčić ostala na dva ‘breaka’ iz prvog seta, uz jednu neiskorištenu priliku u drugom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječanka će za svoje prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima igrati protiv pobjednice dvoboja Britanke Johanne Konte (WTA – 26.) i Slovakinje Viktorije Kuzmove (WTA – 46.).

Petra Martić je nakon velikog trijumfa protiv 2. tenisačice svijeta Čehinje Karoline Pliškove, koju je svladala sa 6-3, 6-3, saznala da će za svoje prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima igrati protiv 33-godišnje Estonke Kaije Kanepi koja je svladala Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 4-6, 6-3, 6-0. Bit će to njihov prvi međuosbni dvoboj. Kanepi je šest puta bila u četvrtfinalu Grand Slam turnira, po dvaput u Roland Garrosu, Wimbledonu i na US Openu, ali nikada nije uspjela otići korak dalje.

U petak su mjesto u 3. kolu muških parova izborili Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach. Prošlogodišnji finalisti Roland Garrosa u 2. kolu su nadigrali francuski par Benchetrit – Blancaneaux sa 6-4, 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roland Garros – pojedinačno
TENISAČICE – 2. kolo
Madison Keys (SAD/14) – Priscilla Hon (Aus) 7-5, 5-7, 6-3
Lesia Tsurenko (Ukr/27) – Aleksandra Krunić (Srb) 5-7, 7-5, 11-9
3. kolo
Garbine Muguruza (Špa/19) – Jelina Svitolina (Ukr/9) 6-3, 6-3
DONNA VEKIĆ (HRV/23) – Belinda Benčić (Švi/15) 6-4, 6-1
Marketa Vondroušova (Češ) – Carla Suarez Navarro (Špa/28) 6-4, 6-4
Anastasija Sevastova (Lat/12) – Elise Mertens (Bel/20) 6-7 (3), 6-4, 11-9
Kaia Kanepi (Est) – Veronika Kudermetova (Rus) 4-6, 6-3, 6-0
PETRA MARTIĆ (HRV/31) – Karolina Pliškova (Češ/2) 6-3, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.