(FOTO) Trener Real Sociedada: ‘Rijeka je moćna momčad, imaju važne igrače u napadu’

Foto: fah

Trener Real Sociedada, trenutačno vodeće momčadi španjolskog prvenstva i kluba koji je prvi protivnik Rijeke u grupnoj fazi Europske lige, Imanol Alguacil, najavio je utakmicu protiv hrvatskog predstavnika. Dakako, Sociedad je veliki favorit i trener spomenutog kluba od uloge favorita ne može pobjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Pred nama je lijepa utakmica, veselimo joj se, ali isto tako to je još samo jedna utakmica u nizu. Radit ćemo ono što i uvijek – braniti svoje boje i grb. Natjecat ćemo se za svoje navijače. Za nas je svaka iduća utakmica ona najvažnija pa je tako i ova. Ovaj dvoboj nam neće biti manje važan nego je to recimo bio prošlu nedjelju susret protiv Betisa,” rekao je Alguacil u najavi utakmice, a tijekom obraćanja medijima.

Spomenuli smo kako je Real Sociedad i velikoj formi, a to potvrđuje i činjenica da su na gostovanju u nedjelju s 3:0 pobijedili Betis, što ih je dovelo na prvo mjesto prvoligaške ljestvice. Real Sociedad ima tri pobjede, dva remija i jedan poraz. Nije baš spektakularan niz, no ostali klubovi su više kiksali, posebno Real i Barcelona.

“Rijeka je sigurno mnogima nepoznata momčad. No nakon što sam vidio videozapis njenih utakmica i kada sam ih analizirao, shvatio sam da je riječ o moćnoj i jako potentnoj ekipi. Da nije tako ne bi ni bila ovdje”, naglasio je trener španjolske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alguacil i dalje pohvalno govori o Rijeci…

“Rijeka je fizički izrazito snažna momčad, s jako dobrom tehničkom razinom, posebno na sredini terena. Ondje su Cerin, Pavičić, Lončar… Rijeka ima jako važne igrače u napadu. Franko, Kulenović i Murić su dobri u igri u zraku, znaju iskoristiti prostor. U svim linijama je Rijeka izuzetno radna ekipa, jako čvrsta. Ne prepušta loptu, pa ćemo joj je morati oduzeti. Morat ćemo odigrati dobar presing jer je to momčad koja nastoji igrati i to radi dobro”, poručio je trener vodeće momčadi španjolskog prvenstva.

Posljednji uspjesi u prvenstvu Španjolske, naravno, ispunili su samopouzdanjem momčad Real Sociedada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za nas je najvažnije da imamo dobar osjećaj, blizu smo razine na kojoj želimo igrati. Uvjeren sam stoga da ćemo biti blizu pobjede. Ponekad i kada igraš dobro nisi sposoban pobijediti, no sada sam uvjeren da ćemo to ostvariti odigramo li kao dosad”, zaključio je Alguacil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.