(FOTO) U dramatičnoj završnici utakmice Karabatić zabio za pobjedu Francuske protiv Njemačke i donio svjetsku broncu

Foto: fah

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila Njemačku sa 26-25 (9-13) golom Nikole Karabatića u zadnjoj sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, i u njihovoj prvoj utakmici u skupini Francuzi su također zabili u zadnjoj sekundi, ali za neriješen rezultat.

Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branitelji naslova (2017, 2015), te vlasnici četiri zlata na zadnjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti broncom. Bila je to njihova jedanaesta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronca uz jedno srebro i čak šest zlata.

Njemačka je posljednju medalju na svjetskom prvenstvu osvojila 2007. kada je kao domaćin osvojila zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je bolje otvorila susret, praktički cijelo prvo poluvrijeme je bila u vodstvu, a na poluvrijeme je otišla sa +4 (13-9).

Francuzi su u prvih sedam minuta nastavka preokrenuli rezultat i serijom 6-1 stigla do vodstva 15-14. U 43. minuti Francuska je imala dva gola prednosti (18-16), no Njemačka je ubrzo izjednačila (19-19) i u posljednjih 10 minuta ušlo se u egalu (20-20).

U nastavku susreta igralo se gol za gol, pa se u zadnju minutu se ušlo s rezultatom 25-25. U posljednjih 60 sekundi vidjeli smo pravu dramu. Prvo su Francuzi propustili priliku za vodstvo nakon što je Silvio Heinevetter obranio udarac s krila Lucu Abalou, da bi Njemačka u kontri izgubila loptu za pobjedu. Lijevo krilo Musche izgubilo je loptu 5-6 sekundi prije kraja i Francuzi su brzom kontrom stigli do pobjedničkog gola kojeg je u zadnjoj sekundi zabio Nikola Karabatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francusku su do pobjede predvodili Kentin Mahe sa sedam golova, dok su Ludovic Fabregas, Luc Abalo, Timothey N’Guessan dodali po tri gola. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Uwe Gensheimer sa sedam i Paul Drux sa četiri gola.

U finalnom susretu u 17.30 sati zlato će loviti rukometaši Danske i Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.