(FOTO) US Open: Latvijska tenisačica Anastasija Sevastova uzvratila Stephens i prvi put ušla u polufinale Grand Slam turnira

Foto: fah

Latvijska tenisačica Anastasija Sevastova (WTA – 18.) prvi put u karijeri probila se do polufinala na Grand Slam turnirima, nakon što je u utorak, u prvom četvrtfinalnom dvoboju ovogodišnjeg US Opena sa 6-2, 6-3 nadigrala braniteljicu naslova i treću tenisačicu svijeta, 25-godišnju Amerikanku Sloane Stephens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Sevastova je spasila sedam od devet ‘break-lopti’, a iskoristila pet od svojih osam prilika za oduzimanje servisa tri godine mlađoj suparnici te tako stigla do najvećeg rezultata u karijeri, uzvrativši pritom Stephens za prošlogodišnji poraz u istoj fazi prošlogodišnjeg turnira u Flushing Meadowsu, kada je Amerikanka postala iznenađujućom pobjednicom, a otpor Sevastove slomila je tek u ‘tie-breaku’ trećeg seta njihovg četvrtfinalnog dvoboja.

Stephens je kasnije u polufinalu nadigrala Venus Williams, a u finalu Madison Keys.

U trećem uzastopnom četvrtfinalu US Opena Latvijka je konačno preskočila tu prepreku i stigla do svog prvog polufinala u kojem će joj suparnica biti bolja iz dvoboja Amerikanke Serene Williams i Čehinje Karoline Pliškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

US Open, tenisačice – četvrtfinale

Anastasija Sevastova (Lat/19) – Sloane Stephens (SAD/3) 6-2, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.