(FOTO) Varaždinci puno bolji, ali: Bez obzira na poraz u Varaždinu nogometaši pulske Istre zadržali prvoligaški status

Foto: fah

Nogometaši Istre 1961 zadržali su prvoligaški status iako su u uzvratnoj utakmici baraža za popunu Prve HNL izgubili u gostima kod Varaždina s 0-1. Puljani su u prvoj utakmici slavili s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 je uspjela ostati u Prvoj HNL jer su u dvije utakmice bili bolji od drugoplasiranog sastava Druge lige Varaždina s ukupnih 3-2.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Varaždinci su bili odlučni nadoknaditi zaostatak od 1-3 iz Pule, igrali su napadački i riskantno, ali je prvi gol pao tek u 55. minuti. Preciznu akciju Varaždinaca okončao je eefektno Domagoj Drožđek, koji je bio strijelac i u prvoj utakmici. U 64. minuti Puljani su ostali bez isključenoga Zgrabljića, a potom je uslijedila prava opsada gola Istre 1961 koju je spašavao junak susreta vratar Čović.

Iz Prve HNL je ispala vinkovačka Cibalia, a ušao je prvak Druge HNL Gorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 5000 gledatelja na stadionu Varteksa sudio je Strukan iz Splita.

Strijelac: 1-0 Drožđek (55)

Crveni karton: Zgrabljić (64)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.