(FOTO, VIDEO) Ajax slavio u Londonu protiv Tottenhama, nastavlja se nizozemska bajka u Ligi prvaka

Foto: fah

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka nogometaši Ajaxa su u Londonu pobijedili Tottenham s 1-0 (1-0). Uzvrat se igra u Amsterdamu 8. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednički pogodak je za Ajax postigao je Donny van de Beek (15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sraz najvećih iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka pripao je nizozemskoj momčadi koja je bila dominantna u prvih 20-tak minuta dvoboja, kada su i zabili gol.Prvi međusobni europski dvoboj Tottenhama i Ajaxa nakon čak 38 godina obilježili su izostanci najboljih napadača Engleza – Kanea i Sona, što se pokazalo i ključnim za ovaj dvoboj jer Tottenham nije stvorio nijednu izrazitu priliku, iako su u drugom dijelu pritisnuli Ajax.

U 15. minuti Nizozemci su poveli nakon što je Ziyech pravovremeno uposlio van de Beeka, kome nije bilo teško pogoditi mrežu pored nemoćnog vratara Llorisa. Iako su postigli važan gol u gostima Ajax je nastavio s napadima, pa u 24. minuti Lloris nogom brani udarac van den Beeka iz blizine. Domaćini su najveću šansu propustili u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Alderweireld udarcem glavom zamalo prebacio vrata.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U 50. minuti vratar Ajaxa Onana brani volej Allija, a Totenham je posve preuzeo inicijativu u drugom dijelu. Ipak, u jeku napada Engleza Brazilac Neres je u 78. minuti imao “mat-situaciju”, ali s desetak metara pogodio je vratnicu nakon dodavanja Tadića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOTTENHAM – AJAX

Pred 60.000 gledatelja na stadionu Tottenhama sudio je Lahoz iz Španjolske.

Strijelci: 0-1 van de Beek (15)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOTTENHAM: Lloris, Trippier (Foyth, 79), Sanchez, Alderweireld, Vertonghen (Sissoko, 39), Rose (Davies, 79), Wanyama, Eriksen, Alli, Lucas Moura, Llorente

AJAX: Onana, Veltman, de Ligt, Tagliafico, van de Beek, Blind, Schone (Mazraoui, 65), de Jong, Ziyech (Huntelaar 87), Neres, Tadić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.