(FOTO, VIDEO) Arsenalu rekordni 13. naslov pobjednika FA kupa: Na Wembleyu srušili prvake

Foto: fah

Nogometaši Arsenala pobjednici su FA kupa nakon što su u finalu na stadionu Wembley pobijedili prvaka Chelsea 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenalu je to rekordni 13. naslov pobjednika najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu koje je prvi put odigrano 1871. godine.

“Topnici” su do sada dijelili vrh ljestvice osvajača s Manchester Unitedom sa po 12 titula, no londonski sastav je sada sam na vrhu.


Alexis Sanchez Goal HD – Arsenal 1-0 Chelsea 27… by Livee1Goals

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je poveo već u 4. minuti golom Alexisa Sancheza, a kada je u 66. minuti isključen veznjak Chelsea Victor Moses činilo se kako je priča završena. Međutim, ‘Bluesi’ su s igračem manje izjednačili u 76. minuti golom Diega Coste. No tri minute kasnije Aaron Ramsey je doveo Arsenal u novo vodstvo.

Do kraja susreta Diego Costa je imao još jednu sjajnu priliku za izjednačenje, ali i Arsenal je mogao zabiti treći gol, a najbliže tome bio je Mesut Ozil koji je u 86. minuti pogodio okvir gola.

Arsenalu je ovo bilo 20. finale i 13 naslov, dok je Chelsea u svom 12. finalu upisao peti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.