(FOTO, VIDEO) Dinamo otputovao na europsku ‘utakmicu istine’, Bjelica poručio: Viktorija je iskusan i ozbiljan protivnik

Foto: fah

Viktoria je dobar, iskusan i ozbiljan protivnik, kazao je trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica uoči polaska ‘modrih’ u Plzen gdje će Dinamo u četvrak igrati prvu utakmicu 16-ine finala Europske lige protiv Viktorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

“Viktorija ima igrače koji dugo vremena igraju zajedno. Mislim da je važno da se bavimo sami sobom i ukoliko budemo na nivou naših igara koje smo pokazali na jesen, velike su šanse za prolaskom,” kazao je strateg hrvatskog prvaka.

Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1).

Ove sezone ‘modri’ su osvojili prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta. U šest utakmica upisali su četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktorija je europski put započela u Ligi prvaka, a u skupini G je zauzela treće mjesto iza Reala i Rome, a ispred moskovskog CSKA.

“Viktorija je igrala Ligu prvaka i nosila se s velikim ekipama, onda su uslijedile pripreme, ali ne smiju nas slabi rezultati na pripremama zavarati. Mi se trebamo fokusirati na sebe,” dodao je Bjelica.

Vezni igrač zagrebačkog sastava Amer Gojak upravo je na dan putovanja proslavio 22. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najveći poklon bio bi mi da pobijedimo. Atmosfera je super, svi jedva čekamo utakmicu i nadam se da će sve dobro završiti. Znamo da su oni kvalitetna ekipa, da su čvrsti i bit će teška utakmica. Dat ćemo maksimum,” kazao je BiH reprezentativac.

Gojak je debitirao u dresu Dinama u ožujku 2015. i priznao je kako će ogledi protiv češkog kluba biti njegove najveće utakmice.

“Sigurno da je ovo najveća utakmica do sada za mene, pripremit ću se dobro i dati sve od sebe. Znači nam puno to što ćemo imati uz sebe navijače i nadam se da će nas nositi cijelu utakmicu. Naša snaga je u kolektivu i zajedno ćemo pokušati izboriti pozitivan rezultat. Puno smo se pripremali, treneri su nam prenijeli puno važnih stvari o njima, vjerujemo u sebe,” poručio je mladi veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima njemačkog portala transfermarkt.de Dinamo je procijenjen na 49 milijuna eura, a češki sastav vrijedi 31 milijuna eura.

Najskuplji igrač im je slovački veznjak Hrosovsky, a nakon njega slijedi napadač Krmenčik koji je ozlijeđen i neće nastupiti. Česi su u zimskom prijelaznom roku doveli Francuza Beauguela koji je došao iz Zlina, a zabio je 10 golova ove sezone u češkom prvenstvu. Kod Dinama neće biti suspendiranog Hajrovića i ozlijeđenih Gavranovića i Šunjića.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 21.00 sati na Doosan Areni u Plzenu, a utakmicu će suditi Nizozemac Serdar Gozubuyuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.