Je li Barcelona izigrala Ivana Rakitića?

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, tema je članka u u uglednom katalonskom Sportu. Prema informacijama Sporta Ivanu Rakitiću Barcelona ipak neće produžiti ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve donedavno, a posebno u jesenskom dijelu sezone kada je Rakitić djelovao izuzetno moćno, razigrano, izgledao je suprotno, a i sam hrvatski nogometaš naglašavao je u više navrata da mu je cilj ostati u Barceloni, uz, dakako, nešto veću plaću. Klub mu duže vrijeme obećava produljenje ugovora i bolje uvjete, no, za sada je sve ostalo na obećanjima, a vrijeme prolazi.

Podsjetimo, prošlog ljeta Rakitić je navodno imao ozbiljnu ponudu PSG-a, no, u dogovoru s trenerom Valverdeom je ostao u klubu, i nije pogriješio, nakon što je briljirao na SP-u u Rusiji nastavio je u istom stilu i u dresu katalonskog diva.

Rakitić je standardan nogometaš Barce, no, hoće li dobiti i novi ugovor?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nogometaš koji je prošlog ljeta odbio bogatu ponudu iz Pariza želi novi i bolji ugovor, ali uprava kluba još nije započela pregovore s njim i njegovim agentom. Razočaranom Rakitiću su rekli da ne može dobiti bolji ugovor nakon posljednjih transfera i obnova ugovora s drugim igračima…”, piše Sport, koji također ”saznaje” kako će sada Raketa krenuti u potragu za novim klubom.

”Rakitić zna koliko ga klubova želi i krenut će u posljednji pritisak na predsjednika Barcelone da mu produži ugovor koji traje do 2021. godine. Ako Bartomeu to ne učini, Rakitić bi se mogao početi raspitivati što može dobiti od drugih klubova”, donosi katalonski Sport.

Katalonci su podsjetili i na ponudu francuskog PSG-a, za koji igra i Ivanov prijatelj, Brazilac Neymar, koji je također došao iz Barce, iz osmog mjeseca prošle godine. Navodno je pariški klub za Rakitića tada nudio 90 milijuna eura. Sada je situacija nešto drugačija, naime, Katalonci bi Rakitića pustili i 65 milijuna eura. Odluka bi trebala pasti na kraju sezone u kojoj Barca ima opravdano najveće ambicije, kako u domaćem prvenstvu tako i u Ligi prvaka te, dakako, Kupu kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Opcija za ostanak je ponovno ta da Valverde zabrani prodaju, ali i trener je svjestan da će to ovaj put biti puno teže nego prošle godine”, zaključuje katalonski Sport.

Podsjetimo, Rakitića se do sada ”selilo” u PSG, Chelsea, Inter, Juventus, Bayern

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.