(FOTO, VIDEO) Europska liga: Eintracht prošao Estonce bez Rebića, Zrinjski izbacio favorizirani Utrecht za slavlje u Mostaru

epa07752156 Damir Sovsic (R) of Zrinjski in action against Simon Gustavson (L) of Utrecht during the UEFA Europa League second qualifying round, second leg soccer match between NK Zrinjski Mostar and FC Utrecht in Mostar, Bosnia and Herzegovina, 01 August 2019. EPA/FEHIM DEMIR

Nogometaši Eintrachta izborili su plasman u 3. pretkolo Europske lige nakon što su u obje utakmice bili bolji od estonske Flore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu igranom u Estoniji, Eintracht je slavio sa 2-1, a u uzvratu u Frankfurtu ponovio isti rezultat.

Domaćin je poveo u 37. minuti golom Goncala Paciencie, izjednačio je Vlasij Sinjavskij u 40. minuti, no Paciencia je golom iz kaznenog udarca u 54. minuti vratio Eintracht u prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić nije nastupio zbog ozljede.

BiH doprvak Zrinjski priredio je veliko iznenađenje pobijedivši u Mostaru nakon produžetaka nizozemski Utrecht sa 2-1 nakon što su obje utakmice završile 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela nakon velike pogreške vratara Ivana Brkića. Simon Gustafson je pucao iz slobodnog udarca, a lopta je išla ravno u Brkića, no prošla mu je kroz ruke u gol. Izjednačio je Irfan Hadžić sjajnim golom u 65. minuti. Do kraja više nije bilo golova pa je susret ušao u produžetke.

Ključni trenutak dogodio se u 111. minuti kada je Staniša Mandić zabio na asistenciju bivšeg igrača Lokomotive i Dinama Damira Šovšića. Domaćinu je pomogla i nespretna reakcija gostujućeg vratara Davida Jensena.

Šovšić je ubacio loptu u kazneni prostor, domaći stoper Janssen i Mandić su uklizali, a lopta se odbila u vratnicu do Utrechtova vratara koji je nije uspio zadržati, pa je Mandić zabio u prazan gol za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šovšić je odigrao cijeli susret, baš kao i Brkić, te Tomislav Barbarić. Frano Čirjak je igrao do 58. minute, Mario Tičinović je ušao u igru u 87. minuti, a Ivan Lendrić u 103. minuti.

U idućoj rundi momčad hrvatskog stručnjaka Harija Vukasa će igrati protiv švedskog Malmoa koji je nakon dvije dramatične utakmice izbacio Domžale. Nakon što je prva utakmica završila 2-2, činilo se kako će i uzvrat u Švedskoj završiti identičnim rezultatom, no Rasmus Bengtsson je u 84. minuti zabio za 3-2 pobjedu domaćina.

Sjajnu predstavu pružila je i Astana koja je na krilima trostrukog strijelca Marina Tomasova pobijedila andorsku momčad Santa Coloma sa 4-1 nakon što je prvi susret završio bez golova.

Gosti su poveli u sedmoj minuti golom Enrica Pija, no Astana je u nastavku susreta okrenula rezultat sa četiri pogotka. Izjednačio je Runar Mar Sigurjonsson iz jedanaesterca u 24. minuti, a potom je na scenu stupio Tomasov upisavši ‘hat trick’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši igrač Hajduka i Rijeke ušao je u igru u 60. minuti, a 13 minuta kasnije je zabio za 2-1. U 79. minuti još jednom je svladao Eloya Casalsa, da bi sjajan nastup okrunio i trećim golom u sudačkoj nadoknadi. Drugi hrvatski nogometaš u redovima Astane, Luka Šimunović nije nastupio.

Kazahstanski sastav će u trećem pretkolu igrati protiv Vallette.

Ljubljanska Olimpija je ispala premda je u prvom susretu u Turskoj odigrala 2-2 protiv Yeni Malatyaspora. Turci su u Ljubljani pobijedili sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Adis Jahović u 77. minuti.

Olimpija je od 38. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen bivši igrač Dinama i Lokomotive Endri Cekici. Bivši napadač Hajduka Ante Vukušić igrao je cijeli susret za Olimpiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.