(FOTO, VIDEO) Filmska drama u Rudešu: Vodeća Rijeka na korak od ispadanja, mada su vodili 3:0, Hajduk se mučio protiv drugoligaša

Foto: fah

Nogometaši Rijeke vodili su 3-0 na gostovanju kod Rudeša, ali do pobjede stigli tek u produžetku, Hajduk je preokretom došao do 2-1 pobjede nad drugoligašem Solinom, a istim je rezultatom i Lokomotiva slavila kod Vinogradara u Mladini pa su se favorizirani prvoligaši ipak probili u četvrtfinale hrvatskog Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Solin je pred svojim navijačima poveo u 15. minuti pogotkom Marija Jelavića te držao prednost sve do 64. minute kad je izjednačio Ante Erceg. Pogodak vrijedan prolaza među osam najboljih momčadi u Kupu za Hajduk je postigao Mađar Marko Futacs iz kaznenog udarca.

Foto: fah
Foto: fah

I Lokomotiva je okrenula zaostatak od jednog pogotka. Vinogradar je poveo u 33. minuti, ali je već dvije minute poslije izjednačio je Mirko Marić. Pobjedu Lokomotivi donio je Lovro Majer pogotkom u 69. minuti.

Foto: fah
Foto: fah

U zagrebačkom Rudešu je istoimeni drugoligaš gubio 0-3 od Rijeke u 33. minuti da bi u drugom poluvremenu iz tri dosuđena kaznena udarca domaći došli do izjednačenja i produžetka koji je u tijeku. Rijeka je povela u 5. minuti pogotkom Gavranovića s bijele točke. U 8. minuti je na 2-0 povisio Mitrović, a u 33. za 3-0 pogodio Andrijašević. U drugom poluvremenu domaći su kreirali nevjerojatan preokret. Riječki igrač Aleksandar Šofranac skrivio je tri jedanaesterca, a sva tri je realizirao Mateo Topić, prvi u 53. minuti, drugi u 62. i treći u 80.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

U produžetku je Rijeka ipak izborila plasman u četvrtfinale, a za konačnih 5-3 strijelci su bili ‘nesretni’ Šofranac u 104. minuti i Gorgon u 107.

Foto: fah
Foto: fah

U 17 sati na rasporedu su preostale dvije utakmice u kojima je Inter domaćin Cibaliji, a Šibenik ugošćuje Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKI KUP – OSMINA FINALA:
Solin – Hajduk 1-2
Vinogradar – Lokomotiva 1-2
Rudeš – Rijeka 3-5 – produžetak
Inter – Cibalia (17.00)
Šibenik – Osijek (17.00)
Odigrano u utorak:
Bjelovar – Dinamo 1-2
Novigrad – Slaven Belupo 0-1
Istra 1961 – Split 1-3 – produžetak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.