(FOTO, VIDEO) Genijalan kao i uvijek: Messijeva dva pogotka i promašeni penal u pobjedi Barcelone; igrao i Rakitić

Foto: fah

Nogometaši Barcelone slavili su sa 2-0 (0-0) na gostovanju kod Alavesa u 2. kolu španjolskog nogometnog prvenstva, a dvostruki strijelac za katalonsku momčad bio je Argentinac Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je do po pobjede stigla tek u drugom poluvremenu, kad se Lionel Messi iskupio za promašeni kazneni udarac iz 39. minute. Jedanaesterac je dosuđen zbog toga što je Ely povlačio Piquea kod ubačaja pred vrata Alavesa. Messi je uzeo zalet od dva koraka, što je domaći vratar Pacheco pročitao i odbio loptu koja je išla prema desnom donjem kutu njegovih vrata.

http://dai.ly/x5yc00d

U 55. minuti Jordi Alba se probio po lijevoj strani, ubacio u kazneni prostor, gdje su obrambeni igrači domaće momčadi ostavili previše prostora Messiju, koji je uz dozu sreće uspio poslati loptu u mrežu za svoj prvi gol u novoj sezoni La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi pogodak za konačnih 2-0 Argentinac je postigao u 66. minuti. Paco je blokirao pokušaj izbijanja domaće obrane, a lopta se idealno odbila za Messija koji je u punom naletu s 15-ak metara poslao loptu pokraj nemoćnog Pacheca.

http://dai.ly/x5yc1rd

Ivan Rakitić je bio u početnoj postavi Barcelone i odigrao svih 90 minuta na poziciji središnjeg igrača u veznom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona i Real Sociedad su prve dvije momčadi s maksimalnih šest bodova u prva dva kola, a još je šest klubova u novu sezonu startalo pobjedama. Alaves je startao sa dva poraza.

U subotu su na rasporedu još tri utakmice 2. kola: Girona – Malaga, Levante – Dportivo i Las Palmas – Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.