(FOTO, VIDEO) Hrvatske pjesme odjekuju Moskvom: Navijači spremni za polufinale s Engleskom, osiguranje veliko na Crvenom trgu

Foto: fah

Odbrojavaju se posljednji sati do početka nogometnog spektakla na Lužnikiju, polufinala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

I za jedne i za druge bit će to prvo polufinale nakon niza godina čekanja. “Vatreni” su posljednji i jedini put u polufinalu World Cupa bili 1998. u Francuskoj, a Englezi 1990. u Italiji. Obje ekipe su tada poražene, no ovoga puta jedni će ući u finale.

Hrvatska se u Francuskoj uspjela oporaviti i osvojiti broncu, dok je ‘Gordi Albion’ poražen i u susretu za treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga niti ne čudi što u obje zemlje vlada ‘nogometna ludnica’, a dio te atmosfere hrvatski i engleski navijači su prenijeli na ulice Moskve. ‘Vatrene’ trupe za sada pobjeđuju.

Moskovski Crveni trg je prepun crveno-bijelih kvadratića, dok su Englezi po svom običaju napravili svoje navijačke baze u pojedinim kafićima i restoranima gdje se zabavljaju uz pjesmu i alkoholna pića.

Atmosfera je sjajna, bez ikakvih napetosti između navijača, čak je skupina hrvatskih i engleskih navijača odigrala nogomet na Crvenom trgu. Za svaki slučaj ruska policija budno prati sve što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Moskvu je stigla i najveća hrvatska navijačka zastava. Bila je na svim našim utakmicama u Rusiji, od Kalinjingrada, Nižnji Novgoroda, Rostova na Donu i Sočija, a sada su dečki iz Crikvenice i Bribira došli i u glavni ruski grad.

“Plan je bio zastavu koja je, kada je cijela 96 metara, no u Mosvu je stigao dio dugačak 60-tak metara, razviti na Crvenom trgu, no ruska policija to nije dozvolila,” kazali su nam.

Cijeli trg je okružen rendgenima i na njega se može ući tek nakon detaljne provjere i nije dozvoljeno unošenje nikakvih velikih predmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezervni plan bio je razviti zastavu na Manežnaja trgu, koji se nalazi pored Crvenog trga. No, policija je i to zabranila kazavši navijačima da zastavu mogu razviti u obližnjem parku. Ipak, nakon pregovora ruski ‘plavci’ su popustili i hrvatski navijači su dobili 15 minuta za razviti zastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se proteglo na skoro sat vremena ‘ludovanja, a slavlje i pjesmu naših navijača nije pokvario niti pljusak. Navijači su se sklonili ispod zastave i nastavili s pjesmom.

“Ovo je ludo, idemo u finale. Englezi nemaju šanse,” kazala je ekipa iz Posušja.

Slavlju naših navijača priključili su se i Rusi, držali su zastavu, mahali s njom i skakali.

“Zbog vas smo izborili plasman na EP 2008. u Austriji i Švicarskoj. Tada je za vas bio sretan London, neka večeras to bude Moskva, sretno protiv Engleske” kazao nam je Sergej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.