(FOTO, VIDEO) Katalonci u polufinalu Lige prvaka: Barcelona na krilima Lionela Messija deklasirala Manchester United, sjajan Ivan Rakitić

Foto: fah

Nogometaši Barcelone prvi put od 2015. godine probili su se u polufinale Lige prvaka pobijedivši Manchester United sa 3-0 (2-0) u uzvratnoj utakmici četvrtfinala odigranoj u utorak u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva dva pogotka za Katalonce postigao je Lionel Messi u 16. i 20. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Philippe Coutinho u 61. minuti te je Barcelona s ukupnih 4-0 izborila nastup u polufinalu u kojem čeka boljeg iz dvoboja Liverpoola i Porta, u kojem Englezi imaju prednost od 2-0 iz prve utakmice odigrane u Liverpoolu.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je u početnoj postavi i odigrao cijelu utakmicu, a uz nezuastavljivog Messija bio jedan od ponajboljih igrača u pobjedničkoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je obećavajuće počeo za momčad Ole Gunnara Soskjaera, jer je već u 1. minuti Marcus Rashford pogodio prečku. No, to je ostao najopasniji pokušaj Uniteda na Camp Nou. Nakon desetak minuta Barcelona je preuzela posjed lopte i već u 12. minuti se iz toga izrodila sporna situacija. Ivan Rakitić je u sudaru s Fredom pao u kaznenom prostoru Uniteda, a njemački sudac Felix Brych dosudio kazneni udarac. No, na sugestiju pomoćnika u VAR sobi odlučio je pregledati snimku, nakon čega je, čini se opravdano, poništio svoju odluku, jer je Fred prvi startao na loptu, a hrvatski reprezentativac pao preko njegove noge.

Nepovoljan rasplet ove situacije samo je bio dodatni poticaj za domaću momčad. U 16. minuti Barcelonin kapetan Leo Messi postigao je prvi od svoja dva pogotka. Ivan Rakitić je napravio dobar pritisak na zadnji obrambeni red gostiju i presjekao loptu koja se odbila do Messija. Argentinac je s desnog boka krenuo prema sredini i sa 20-ak metara od gola preciznim udarcem pogodio desni donji kut vrata Manchester Uniteda.

Četiri minute poslije Argentinac je s gotovo iste pozicije, svojom lošijom, desnom nogom, postigao i drugi pogodak, iako nije dobro zahvatio loptu. Španjolski reprezentativni vratar De Gea bio je na lopti, ali mu je ona izmigoljila iz ruku i ispod njega prošla u mrežu.

U 41. minuti Messi je mogao biti asistent, kad je njegov ubačaj iz slobodnog udarca Ivan Rakitić dobro zahvatio glavom, a De Gea uz dosta muke uspio spriječiti i treći pogodak Barcelone.

No, u 61. minuti je španjolski vratar bio nemoćan i još je jednom svladan s 20-ak metara. Akciju je započeo Messi dugom loptom prema Jordiju Albi koji je poslao prema Philippeu Coutinhu. Brazilac je odmjerenim udarcem prebacio De Geu i loptu poslao pod gredu za konačnih 3-0.

Tako je nakon tri uzastopna posrtanja u četvrtfinalu Barcelona prvi put nakon četiri godine ponovno u polufinalu Lige prvaka. Kad su Katalonci posljednji put bili tamo, završili su kao pobjednici Lige prvaka.

BARCELONA – MANCHESTER UNITED 3-0 (2-0)

Barcelona. Stadion: Camp Nou. Sudac: Felix Brych (Njemačka)

Strijelci: 1-0 Lionel Messi (16), 2-0 Lionel Messi (20), 3-0 Philippe Coutinho (61)

BARCELONA: Ter Stegen – Sergi Roberto (od 71. Semedo), Pique, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur (od 75. Vidal) – Messi, Suarez, Coutinho (od 81. Dembele)

MANCHESTER UNITED: De Gea – Jones, Smalling, Lindelof, Young – Lingard (od 80. Sanchez), Pogba, McTominay, Fred – Rashford (od 73. Lukaku), Martial (od 65. Dalot)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.