(FOTO, VIDEO) Kvalifikacije za Ligu prvaka: Remi Crvene zvezde i Salzburga u Beogradu, pobjeda PSV-a…

Foto: fah

Nogometaši PSV Eindhovena pobijedili su na gostovanju BATE Borisov sa 3-2 u prvom susretu završne runde kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka, dok su preostale dvije utakmice završile bez pobjednika. Benfica i PAOK su odigrali 1-1, dok su Crvrena zvezda i RB Salzburg igrali bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BATE Borisov i PSV Eindhoven su odigrali odličnu utakmicu prepunu preokreta, a na koncu su slavili gosti 3-2.

BATE je poveo u devetoj minuti golom Jassea Tuominena, a izjednačio je Gaston Pereiro iz jedanaesterca u 35. minuti. Nizozemci su okrenuli rezultat u 61. minuti lijepim golom Hirvinga Lozana sa 20-tak metara. U 88. minuti je Aleksander Hleb izjednačio, no već u idućoj minuti PSV je stigao do novog vodstva golom Donyella Malena. Jose Tasande je ubacio s lijeve strane, a Malen glavom zabio za pobjedu momčadi iz Eindhovena.

Foto fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Benfica i PAOK su u Lisabonu odigrali 1-1. Portugalski sastav je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela iz jedanaesterca kojeg je realizirao Pizzi. Prekršaj je skrivio Mauricio gurnuvši Gedsona Fernandesa u izglednoj situaciji. Pizzi je mogao i ranije do gola, no u 27. minuti je uzdrmao vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAOK je izjednačio u 76. minuti golom nakon što je Warda pospremio loptu u mrežu nakon što je Varela prije toga pogodio vratnicu. Filip Krovinović se još nije oporavio od teške ozljede koljena i nije nastupio za Benficu.

Jedina utakmica u kojoj nije bilo golova bio je ogled Crvene zvezde i RB Salzburga. Utakmica je igrana pred praznim tribinama Marakane jer je Crvena zvezda kažnjena s dvije domaće europske utakmice bez gledatelja i 72.000 eura zbog rasističkog ponašanja navijača za vrijeme protiv Suduve. Salzburg je bio nešto opasniji, no utakmice je završila bez pravih prilika.

Za austrijski sastav je cijeli susret igrao Marin Pongračić, hrvatski nogometaš koji je rođen u Landshutu, a prve nogometne korake je napravio u 1860 Munchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susreti su 29. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.