(FOTO, VIDEO) Osmina finala Lige prvaka: Benfica u Lisabonu pobijedila Borussiju Dortmund, minimalna ali važna prednost za uzvrat

Foto: fah

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka u Lisabonu portugalska Benfica je pobijedila Borussiju iz Dortmunda s 1-0 i stekla prednost pred uzvrat 8. ožujka u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Jedini pogodak na utakmici postigao je Grk Konstantinos Mitroglou u 48. minuti, a napadač Borussie Pierre-Emerick Aubameyang je u 58. minuti promašio kazneni udarac.

Foto; fah

Sastav iz Dortmunda čeka teška zadaća u uzvratu za 14 dana jer su u Lisabonu izgubili od momčadi koja je imala svega jedan udarac u okvir gola, a svoje brojne prilike nisu iskoristili.

Foto: fah

Borussia je bila puno bolja momčad u prvom dijelu, ali niti Aubameyang, a niti Dembele nisu dobro reagirali u izglednim prilikama. Unatoč velikoj dominaciji njemačke momčadi povela je Benfica u 48. minuti. Nakon udarca s kuta Luisao je glavom prebacio do Mitrogloua, koji s dva metra pogađa mrežu. U 58. minuti Aubameyang je promašio kazneni udarac nakon što je domaći igrač Fejsa igrao rukom u kaznenom prostoru. Gabonac je pucao po sredini gola, a vratar Ederson je to uspio obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BENFICA – BORUSSIA DORTMUND 1-0

Pred 63.00 gledatelja na stadionu Luz sudio je Nicola Rizzoli iz Italije.

Strijelci: 1-0 Mitroglou (48)

Promašeni penal: Aubameyang (Bor, 58)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BENFICA: Ederson – Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu – Salvio, Pizzi, Fejsa, Carrillo (Filipe Augusto, 46)- Rafa (Cervi, 67), Mitroglou (Jimenez, 75)

BORUSSIA DORTMUND: Buerki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer – Weigl – Durm, Dembélé, Guerreiro (Castro, 81), Reus (Pulisic, 82) – Aubameyang (Schuerrle, 62).

Rezultati prvih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka:

PSG – Barcelona 4-0 (Di Maria 18, 55. Draxler 40, Cavani 73)

Benfica – Borussia Dortmund 1-0 (Mitroglu 48)

U srijedu, 15. veljače:

Real Madrid – Napoli

Bayern – Arsenal

U utorak, 21. veljače:

Manchester City – Monaco

Bayer Leverkusen – Atletico Madrid

U srijedu, 22. veljače:

Porto – Juventus

Sevilla – Leicester City

UZVRTANI SUSRETI

U utorak, 7. ožujka:

Napoli – Real Madrid

Arsenal – Bayern

U srijedu, 8. ožujka:

Barcelona – PSG

Borussia Dortmund – Benfica

U utorak, 14. ožujka:

Juventus – Porto

Leicester City – Sevilla

U srijedu, 15. ožujka:

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen

Monaco – Manchester City

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.