(FOTO, VIDEO) Ratnom razorena Sirija i dalje živi san o Svjetskom prvenstvu, Južna Koreja osigurala nastup u Rusiji

Foto: fah

Nogometna reprezentacija Južne Koreje postala je sedma reprezentacija koja je izborila plasman na svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koreji će to biti deveti uzastopni nastup na World Cupu, te deseti ukupno. Prije nje plasman na SP izborili su Brazil, Meksiko, Japan, Iran, Belgija i naravno, domaćin Rusija.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Južna Koreja je u posljednjem kolu A skupine trećeg kruga azijskih kvalifikacija u Taškentu odigrala 0-0 protiv izravnog suparnika Uzbekistana i tako sačuvala bod više. I prije zadnjeg kola prvo mjesto u ovoj skupini osigurao je Iran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi u Taškenutu najviše je obradovao nogometaše Sirije koji su na gostovanju u Iranu odigrali 2-2 i tim bodom se probili na treće mjesto koje vodio u dodatne kvalifikacije. Pogodak za 2-2 gosti su zabili u trećoj minuti sudačke nadoknade, a junak je bio Omar al Somah. Uzbekistan bi pobjedom protiv Koreje izborio plasman u Rusiju, a ovako je ostao i bez dodatnih kvalifikacija.

Sirija će u dodatnim kvalifikacijama igrati protiv trećeplasirane ekipe iz skupine B, a to će biti Australija ili Saudijska Arabija. Od 19.30 sati u Rijadu igraju Saudijska Arabija i Japan. U slučaju pobjede domaćina, oni će skočiti na drugo mjesto i pridružiti se Japancima zbog bolje razlike pogodaka od Australaca (trenutačno Saudijska Arabija ima razliku pogodaka +6, a Australija +5), dok se Australci sada moraju uzdati u pomoć Japanaca kako bi izbjegli dodatne kvalifikacije.

Pobjednik iz dvoboja Sirije i trećeplasirane ekipe iz skupine B za plasman na SP borit će se protiv četvrtoplasirane ekipe iz zone CONCACAF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:

SKUPINA A

Uzbekistan – J.Koreja 0-0
Iran – Sirija 2-2
Katar – Kina 1-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak: Iran 22, Južna Koreja 15, Sirija 13, Uzbekistan 13, Kina 12, Katar 7

SKUPINA B

Australija – Tajland 2-1
Irak – UAE 1-0
Saudijska Arabija – Japan (večeras)

Poredak: Japan 20, Australija 19, Saudijska Arabija 16, UAE 13, Irak 11,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.