(FOTO, VIDEO) Rumunjska tenisačica Simona Halep deklasirala u finalu Wimbledona Serenu Williams

Foto: fah

Simona Halep postala je prvom rumunjskom tenisačicom koja je osvojila naslov na turniru u Wimbledonu, nakon što je u subotnjem finalu odigrala briljantan meč, napravila tek tri pogreške u cijelom meču te za samo 55 minuta sa 6-2, 6-2 svladala sedmerostruku wimbledonsku pobjednicu Amerikanku Serenu Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov 11. dvoboj i tek druga pobjeda za Simonu Halep. Za 27-godišnju Rumunjku ovo je bilo peto finale na Grand Slam turnirima i njen drugi trijumf nakon što je osvojila pehar Suzanne Lenglen u Roland Garrosu 2018. godine. Prije toga je Halep dvaput gubila finala u Parizu, 2014. od Marije Šarapove i 2017. od Jelene Ostapenko, a jednom na Australian Openu, 2018. od Caroline Wozniacki.

Serena Williams je još uvijek na čekanju na svoj 24. Grand Slam trofej u pojedinačnoj konkurenciji, čime bi se izjednačila s apsolutnom rekorderkom Australkom Margaret Court. Posljednji Grand Slam trofej podigla je 2017. u Melbourneu. Ovo joj je deveti poraz ukupno u mečevima za Grand Slam trofej, a već treće finale koje je izgubila nakon rođenja prve kćeri u rujnu 2017. godine. U Wimbledonu prošle godine pobijedila ju je Angelique Kerber, a na US Openu je izgubila od Japanke Naomi Osake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halep je za trijumf u Wimbledonu zaradila 2.350.000 funti, dok se Serena Williams morala zadovoljiti sa 1.175.000 funti.

WIMBLEDON, tenisačice – finale
Simona Halep (Rum/7) – Serena Williams (SAD/11) 6-2, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.