Hrvatski košarkaški reprezentativac Miro Bilan u Dinamu iz Sassarija

Foto: fah

Hrvatski košarkaški reprezentativac, 30-godišnji 213 cm visoki centar Miro Bilan karijeru će nastaviti u talijanskom Dinamu iz Sassarija, objavio je u subotu talijanski klub na svom internetskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenčaninu će to biti prvi talijanski klub za koji će zaigrati, a u njega dolazi s naslovom prvaka Francuske koji je osvojio prošle sezone igrajući za ASVEL iz Villeurbannea.

“Jako sam sretan što sam postao članom ovog kluba. Radujem se početku nove sezone i što ću imati priliku raditi sa svojim velikim prijateljem i velikim trenerom Giannmarcom Pozzeccom”, poručio je Bilan u video poruci upućenoj navijačima Dinama, prošlogodišnjeg talijanskog doprvaka i pobjednika FIBA Europa kupa, čime je momčad sa Sardinije izborila nastup u FIBA Ligi prvaka sljedeće sezone.

Bilan je prije dolaska u ASVEL jednu sezonu igrao za Strasbourg, a prije toga šest godina proveo u Cedeviti, s kojom je osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske i pet puta bio pobjednik Kupa Krešimira Ćosića. Specijalistom za Kup pokazao se i u Francuskoj, gdje je osvojio naslove i sa Strasbourgom i s ASVEL-om. Od osobnih priznanja svakako je najveće ono za najkorisnijeg igrača ABA lige 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je član hrvatske reprezentacije na EuroBasketu 2015., sudjelovao je u uspješnim kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016. te bio među 12 izabranika Aleksandra Petrovića na OI u Rio de Janeiru. Odlučio je propustiti EuroBasket 2017. godine.

Bilanov dolazak u Dinamo dobra je vijest i za hrvatskog izbornika Veljka Mršića, kojem će iskusni Šibenčanin biti dostupan u kvalifikacijama za EuroBasket 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.