(FOTO, VIDEO) Slovenija lakoćom do četvrtfinala EuroBasketa

Foto: fah

Košarkaši Slovenije nastavili su pobjednički niz iz Helsinkija i u nokaut fazi ovogodišnjeg EuroBasketa lakoćom postavši prvim četvrtfinalistima, nakon što su u subotu u istanbulskoj Areni Sinan Erdem u osmini finala nadigrali Ukrajinu sa 79-55 (26-17, 16-10, 26-16, 11-12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Ukrajina ni jednom na utakmici nije vodila, a najveće slovensko vodstvo iznosilo je 29 koševa (74-45). Sloveniju su do uvjerljive pobjede predvodili Anthony Randolph sa 21 košem i Luka Dončić sa 14 poena, 10 skokova i šest asistencija. Klemen Prepelič je ubacio 14 koševa. Slovencima na putu do trijumfa nije zasmetala ni loša izvedba njihovog kapetana i prvog strijelca Gorana Dragića koji je završio dvoboj sa samo pet koševa uz šut 2/12.

Jedini s dvoznamenkastim učinkom u ukrajinskom sastavu bio je Pustozvonov sa 11 koševa. Lukašov je ubacio devet, a Bobrov osam poena.

Pregled rezultata nokaut faze na ovogodišnjem EuroBasketu košarkaša, koja je u subotu započela u Istanbulu, u Areni Sinan Erdem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmina finala
Subota, 9. rujna:
Slovenija – Ukrajina 79-55
Njemačka – Francuska (14.15)
Finska – Italija (17.45)
Litva – Grčka (20.30)

Nedjelja, 10. rujna:
Latvija – Crna Gora (11.30)
Srbija – Mađarska (14.15)
Španjolska – Turska (17.45)
HRVATSKA – Rusija (20.30)

Četvrtfinale
Utorak, 12. rujna:
Slovenija – Latvija/Crna Gora
Njemačka/Francuska – Španjolska/Turska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srijeda, 13. rujna:
HRVATSKA/Rusija – Litva/Grčka
Finska/Italija – Srbija/Mađarska

Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Latvije i Crne Gore, koji je na rasporedu u nedjelju, s početkom u 11.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.