(FOTO, VIDEO) Svjetsko prvenstvo: Brazil u sudačkoj nadoknadi probio bunker Kostarike, protiv Srbije za osminu finala

Foto: fah

Brazilska nogometna reprezentacija došla je do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali su pogotke za slavlje 2-0 protiv Kostarike Brazilci postigli tek u sučevom vremenu u završnici utakmice 2. kola skupine E odigranoj u petak u St. Peterburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Brazilci su klasični “bunker” Kostarikanaca otvorili tek s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi, kada se činilo da će ovo biti prvi susret na SP-u koji će završiti bez golova. Strijelac prvog pogotka u 91. minuti bio je Philippe Coutinho na asistenciju Gabriela Jesusa, a pobjedu Brazila potvrdio je Neymar u 97. minuti, nakon ubačaja Douglasa Coste.

Iako su Brazilci od samog početka počeli s opsadom vrata Kostarikanaca, srednjoamerička momčad je propustila prvu priliku. U 13. minuti Celso Borges je natrčao na loptu na osam metara od vrata, a njegov šut prošao je pored vratnice. U 27. minuti Neymar je bio zamalo prekratak, a dvije minute kasnije Marcelo puca tik pored gola. To je bilo sve u vrlo siromašnom prvom dijelu.

Brazilci su drugi dio počeli puno odlučnije pa je u 49. minuti peterostruki prvak svijeta propustio čak dvije prilike prilike u istom napadu. Prvo je Jesus udarcem glavom zatresao gredu, a potom je šut Coutinha blokiran u zadnji trenutak. U 57. minuti vratar Keylor Navas brani šut Neymara, a kostarikanski vratar brani dvije minute kasnije i šut Coutinha. Igrala se praktički “viktorija” na vrata Kostarikanaca, ali Brazilci nisu uspijevali pronaći put ka mreži. U 78. minuti kontakt Gonzaleza i Neymara sudac Kuijpers isprva okarakterizira kao kazneni udarac, ali potom upotrebom VAR-a poništava svoju odluku. Napokon, u 91. minuti Brazil je “probušio” bunker Kostarikanaca. Ubačenu loptu smirio je Gabriel Jesus za natrčalog Coutinha, koji iz blizine jakim udarcem pogađa mrežu. U sedmoj minuti sudačke nadoknade u strijelce se konačno upisao i najskuplji igrač svijeta Neymar koji je nakon ubačaja Douglasa Coste lako pogodio praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostarika je porazom ostala bez ijednog boda iz dvije utakmice te ostala bez mogućnosti za plasman u osminu finala, a Brazil je sa četiri boda preuzeo vodeću poziciju, ispred Srbije sa tri i Švicarske s jednim bodom.

U drugoj utakmici u ovoj skupini, od 20 sati, u Kalinjingradu se sastaju Srbija i Švicarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRAZIL – KOSTARIKA 2-0

Pred 65.000 gledatelja na St. Peterburg Areni sudio je Nizozemac Bjorn Kuipers.

Strijelci: 1-0 Coutinho (90+1), 2-0 Neymar (90+7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRAZIL: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho (Firmino, 68), Casemiro, Coutinho – Willian (Douglas Costa, 46), Jesus (Fernandinho, 90+2), Neymar

KOSTARIKA: Navas – Gamboa (Calvo, 75), Gonzalez, Acosta, Duarte, Oviedo – Ruiz, Borges, Guzman (Tejeda, 83), Venegas – Urena (Bolanos, 56)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.