(FOTO, VIDEO) Veliki derbi u njemačkom kupu: Bayern bolji od Borussije, Niko Kovač slavio nakon produžetaka

Foto: fah

Nogometaši Bayerna izborili su plasman u četvrtfinale njemačkog Kupa nakon što su sa 2-1 pobijedili Borussiju Dortmund, a među osam najboljih momčadi plasirao se i Eintracht kojeg vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci su sjajno otvorili utakmicu i u prvih 10 minuta imali su tri sjajne prilike. Vidal je u trećoj minuti pogodio vratnicu, dok je Roman Burki u osmoj minuti sjajno obranio udarac Roberta Lewandowskog, a tri minute kasnije i Francka Riberyja. Strašan pritisak Bayerna urodio je plodom u 12. minuti kada je Jerome Boateng zabio za 1-0. Dominaciju Bayerna u prvom poluvremenu potvrdio je Thomas Muller pogotkom za 2-0 u 40. minuti.

Foto: fah

James u 46. i Muller u 50. minuti mogli su razriješiti pitanje pobjednika, no Burki je ponovo bio sjajan. Borussija je u nastavku zaigrala daleko bolje i Andrij Jarmolenko je smanjio rezultat u 77. minuti. Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao.

Eintracht je plasman u četvrtfinale izborio pobijedivši nakon produžetaka drugoligaša Heidenheim 2-1. Eintracht je poveo u 95. minuti golom Mijata Gaćinovića, no samo minutu kasnije izjednačio je Marc Schnatterer. Ipak, pobjedu bundesligašu donio je Sebastien Haller u 109. minuti. Hrvatski nogometaš Ante Rebić igrao je za Eintracht do 105. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Četvrtfinale je izborio i Bayer Leverkusen koji je na gostovanju pobijedio Borussiju Moenchengladbach 1-0, a pogodak odluke zabio je Leon Bailey u 70. minuti. Tin Jedvaj nije nastupio za Bayer.

Foto: fah

Werder je prošao dalje 3-2 pobjedom protiv Freiburga.

REZULTATI
Borussia Moen. – Bayer Leverkusen 0-1
Bayern Munchen – Borussia Dortmund 2-1
Heidenheim (II) – Eintracht Frankfurt 1-2 prod. (0-0)
Werder Bremen – Freiburg 3-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak:
Nurnberg (II) – Wolfsburg 0-2
Schalke 04 – Koln 1-0
Mainz – Stuttgart 3-1
Paderborn (III) – Ingolstadt 04 (II) 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.