(FOTO) Zlatko Dalić: ‘Moramo biti pametni i strpljivi, neće biti dovoljni samo zalaganje i htjenje’

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić naglasio je kako za pobjedu protiv Grčke neće biti dovoljno samo zalaganje i htijenje, već će trebati pokazati i kvalitetu, dodavši kako će situacija s Marijom Mandžukićem biti jasnija nakon treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kakva je situacija s Mandžukićem vidjet ćemo na posljednjem treningu. Ja znam da on želi nastupiti, ali vidjet ćemo kako će reagirati na treningu. Ovo je tek prvo poluvrijeme i ne treba forsirati jer je ispred nas i utakmica u Pireju,” kazao je Dalić.

Hrvatski izbornik smatra kako za pobjedu protiv Grčke neće biti dovoljno samo zalaganje i htijenje.

“Protiv Grka ćemo morati pokazati i znanje i kvalitetu. Mi nemamo potrebu srljati i juriti po pogodak. Moramo biti pametni i strpljivi. Predočio sam igračima kako to uraditi, a na terenu ćemo vidjeti hoćemo li u tome uspjeti. Moramo tražiti igru preko bokova. Moramo graditi igru mirno i pametno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić se nije želio zamarati dosadašnjom statistikom međusobnih ogleda i samo jednom pobjedom u šest susreta.

“Ne gledam iza sebe. Što je bilo iza to nije bitno. To je za mene nevažan podatak. Dečki su spremni i razmišljamo samo o tome.”

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Osvrnuo se i na tvrdnje kako hrvatskoj reprezentaciji ne odgovara grčki stil igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo spremni. Znamo što možemo očekivati. Ne bi želio igrače opterećivati s tradicijiom dosadašnjih ogleda.”

Razriješio je i dvojbu tko će igrati umjesto ozlijeđenog Milana Badelja, ali to je zadržao za sebe.

“Imali smo dvije-tri kombinacije tko bi mogao igrati umjesto Badelja. Odluku sam donio, ali je ne želim sada kazati,” kazao je Dalić dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne želim se zamarati s time tko nam nedostaje. To nam ne smije biti prepreka. Moramo se osloniti na igrače koje imamo.”

Prema vijestima koje stižu iz HNS-a, do sada je prodano 28.500 ulaznica, a kapacitet je 32.400 gledatelja što znači da će stadion biti pun.

“Ispred nas je velika utakmica i sretni smo zbog punog Maksimira. Hvala navijačima na tome i molim ih za strpljenje. To će nam trebati sa svih strana. Trebat će nam 12. igrač i velika podrška,” poručio je izbornik na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.