(FOTO) U Varaždinu otvorene Europske paraolimpijske igre za mlade

U Varaždinu su u četvrtak otvorene Europske paraolimpijske igre za mlade koje će se u baroknom gradu održavati dva dana u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordni broj sportaša, njih 231, pristiglih iz 22 europske zemlje, natjecat će se u četiri sporta – atletici, plivanju, stolnom tenisu i boćanju. Uz više od dvjestotinjak sportaša na natjecanju je i prateće osoblje te treneri tako da se ukupni broj službenih osoba penje na 386.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić istaknuo je u svom govoru važnost igara za mlade sportaše, jer im omogućuje natjecanje na visokom nivou. Rekao je da je to sjajna prilika za stjecanje iskustva prije ulaska u seniorski rang natjecanja.

U ime Ministarstva obrazovanja i sporta na otvorenju je govorio pomoćnik ministra Tomislav Paškvalin, koji je zaželio dobrodošlicu svim natjecateljima te izrazio nadu da će se za nekoliko dana vratiti u svoje zemlje s pozitivnim iskustvima i novim prijateljstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak kreće natjecanje u stolnom tenisu u dvorani u Graberju, a u isto vrijeme započinje natjecanje u boćanju u Varaždinskim Toplicama, koje su također domaćin igara. U petak su na rasporedu i natjecanja u plivanju na varaždinskim bazenima, dok je atletika na stadionu Sloboda.

Drugog dana natjecanja, u subotu, nastavljaju se natjecanja u svim sportovima dok je zatvaranje manifestacije predviđeno za 20.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.