Fra Mišo Sirovina – svećenik u Rotterdamu – o Daliću, Modriću, Livaji…

Foto: Privatni album, Večernji list

Fra Mišo Sirovina, jedini hrvatski svećenik u Nizozemskoj, osvrnuo se na hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koja upravo protiv Nizozemske igra polufinalnu utakmicu Final Foura Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fra Mišo rođen je 1980. godine u Kotor Varošu u BiH, a posljednjih je sedam godina u službi u Hrvatskoj katoličkoj župi sv. Nikole Tavelića i sv. Antuna Padovanskoga u Rotterdamu. Fra Mišo putuje doslovno po cijeloj Nizozemskoj i održava sve vjerničko-pastoralne aktivnosti.

Presretan je, kaže, što će Hrvatska baš u Nizozemskoj igrati Final Four. “Kad se Hrvatska plasirala na Final Four, nastala je velika euforija kod naših ljudi. Ma svatko je pitao – hoćemo li na utakmicu? Jasno da mi je drago da su tu, to je prilika da odem na utakmicu. Odavno već nisam gledao našu reprezentaciju uživo”, kazao je svećenik, koji je inače pravi sportski fanatik.

“Kada sam bio dijete, meni je Dražen Petrović bio idol, kasnije Goran Ivanišević pa Ivano Balić, sada Luka Modrić“, govori za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na izbornika Zlatka Dalića, koji nikada nije skrivao koliko mu je vjera bitna i koliko se trudi, usprkos postignutom sportskom uspjehu, ostati skroman i čvrsto na zemlji.

“Iz njegovih nastupa vidim da ne želi sebe isticati, stavljati u prvi plan, jako poštuje svoje igrače. No, da bih o nekome zaključio to što ste me pitali, trebao bih ga osobno poznavati. Izborniku Daliću možda nekada nedostaje samokritičnosti. Nekada mi navijači nismo baš zadovoljni taktikom ili kako smo igrali. Mi smo na Svjetskom prvenstvu osvojili broncu, a nismo baš sve utakmice najbolje igrali. Inače, tu pravu dozu skromnosti uočavam kod Luke Modrića. Predivno mi je vidjeti kako se on i u ovim godinama svakome uspjehu, golu, pobjedi veseli poput djeteta. Na isti način doživio sam i Rakitića“, kazao je.

> ‘Velika igra’ – slučaj Livaja podsjetio na neke sportske sabotaže i njihov utjecaj na sportaše

Fra Mišo je inače i hajdukovac, stoga je upitan kako gleda na slučaj Marko Livaja, koji je napustio hrvatsku reprezentaciju nakon sukoba s navijačima u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Meni je najprije žao što mi nemamo onoga prvoga pravoga napadača, onoga za kojega smo sigurni da će biti u prvih 11. Livaja ima u sebi nešto mangupskoga, s druge strane odličan je igrač, osobito za Hrvatsku ligu, ali mi je istodobno žao, jer nekada treba biti manji od svoga ponosa. Zašto se uopće upušta u te neke konfliktne situacije? Možda je tamo u Rijeci cijela logistika reprezentacije trebala drugačije djelovati, pa i sami igrači, da su ga spriječili da ode do te tribine. Dojam je da nisu djelovali kao jedno. A svatko će danas viknuti nešto protiv tebe. Gdje bismo došli kada bismo se obazirali na sve to”, ističe fra Mišo za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.