(FOTO) Francuska povela protiv Hrvatske u polufinalu Davis Cupa: Gasquet razbio Ćorića

Foto: fah

Teniska reprezentacija Francuske povela je s 1-0 u polufinalnom dvoboju Davis Cupa koji je u petak započeo u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića, a prvi bod gostima donio je Richarda Gasquet pobijedivši Bornu Ćorića sa 6-2, 6-7 (5), 1-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak meča prošao je u znaku Richarda Gasqueta koji je znao iskoristiti svaku pogrešku Borne Ćorića. Hrvatski reprezentativac nije pogađao dovoljno prvih servisa, što je iskusni Francuz pretvorio u dva ‘breaka’ i nakon 37 minuta osvojio prvi set sa 6-2.

Prvi set je obilježio i višeminutni prekid u šestom gemu, kad je s krova dvorane pao dio reflektora i razbio se pokraj terena, srećom u području gdje nije bilo nikoga pa nije bilo ozbiljnijih posljedica.

Kako je meč odmicao i u dvorani Krešimira Ćosića bivalo je sve manje praznih stolica pa je i među navijačima polako uspostavljena ravnoteža, iako su dvije skupine glasnih i dobro raspoređenih francuskih fanova i dalje bili dobar vjetar u leđa Gasquetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput navijača se ponašao i karizmatični fracuski izbornik Yannick Noah koji je svojim reakcijama pomagao Gasquetu da ne upadne u depresiju kad je dvaput gubio servis u drugom setu. Ćorić je ‘breakom’ otvorio drugu dionicu meča, ali odmah prednost izgubio s nekoliko povezanih promašaja. Hrvatski je tenisač do novog ‘breaka’ stigao u devetom gemu i osigurao servis za set. Međutim, dopustio je Gasquetu da dođe do tri ‘break-lopte’. Izvukao je Borna tih 0-40, ali s nova dva promašaja vratio Gasqueta u set.

Odluka je pala u ‘tie-breaku’ koji je bio preslika cijelog seta. Ćorić je dvaput stvarao prednost osvajajući poene na servis Francuza, da bi izboreno ekspresno gubio. Gasquet je od zaostatka 1-3 nizom od pet poena stigao do tri set-lopte i iskoristio treću priliku, ponovno uz Ćorićevu pomoć. Nakon 100 minuta igre Francuzu je trebao još samo jedan set za pobjedu.

Ćoriću nije pomoglo što je uzeo duži predah uoči trećeg seta. Osvojio je prvi gem, a onda nestao s terena. Gasquet ga je rutinski ostavio da sam obavio posao i za njega. Konačna statistika neforsiranih pogrešaka, Gasquet 13 – Ćorić 37, otkriva gdje je hrvatski tenisač izgubio meč. Gasquetovi ‘spinovi’ pokazali su se neukrotivima za 19-godišnjeg Zagrepčanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz perspektive hrvatske reprezentacije jedina dobra vijest iz prvog meča je Ćorićevo fizičko stanje. Bornino koljeno je izdržalo napore i bude li potrebno, Borna će biti spreman igrati peti meč.

HRVATSKA – FRANCUSKA 0-1

Richard Gasquet – Borna Ćorić 6-2, 6-7 (5), 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.