Francuski L’Equipe o sjajnim Hrvaticama: ‘Nikad nismo imali tako neočekivane suparnike’

Foto: fah

Rukometašice hrvatske reprezentacije pobjedom protiv Njemačke stigle su do polufinala Europskog rukometnog prvenstva i najvećeg uspjeha hrvatskog ženskog rukometa u povijesti. U petak od 18 sati Hrvatice će za finale igrati protiv Francuskinja, a o samoj utakmici i protivniku kojeg ”nitko nije očekivao” raspisao se i francuski L’Equipe. Inače, Francuskinje su braniteljice naslova, dakle, i favoriti, no prema mnogima bile su to i njemačke rukometašice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nikad nismo imali tako neočekivane suparnike u ovoj fazi velikog natjecanja. Dok je hrvatska muška reprezentacija bila olimpijski prvak dva puta i aktualni je europski doprvak, ženska reprezentacija nije bila jaki igrač u međunarodnom rukometu”,navodi u svom članku L’Equipe te dalje nastavljaju:

“Nikad u svojoj povijesti Hrvatska nije igrala polufinale, a čak je od 2013. postala drugorazredna rukometna reprezentacija. Stalno su ispadali u prvom krugu velikih natjecanja, pa tako i na domaćem terenu 2014. godine.”

Francuzi su posebno apostrofirali dva imena u hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ćamila Mičijević, lijevi vanjski iz Metza je četvrti strijelac natjecanja s 30 golova, pet u prosjeku. Golmanica Tea Pijević caruje na golu s 37 posto obrana u prosjeku. Njezino hvatanje lopte jednom rukom ostat će zapamćeno kao jedna od najjačih scena Eura.”

Kako smo već spomenuli i L’Equipe tvrdi da je Francuska favorit, no pozivaju na oprez kako im se ne bi dogodilo ono što se, primjerice, dogodilo Njemačkoj, prije toga Nizozemskoj… Hrvatska je na Europskom prvenstvu u Danskoj odnijela pobjedu u pet od šest utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.