Francuski mediji o povijesnom finalu: Hrvatski “Dream Team” vraća Davis Cup kući

Foto: fah

Francuski mediji su u ponedjeljak, osvrćući se na zadnji Davis Cup u kojem je slavila Hrvatska, puni hvale za igru hrvatskih tenisača i opisuju nemoć francuske reprezentacije u tom povijesnom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski “Dream Team” vraća Davis Cup kući”, naslov je u dnevniku “Le Mondeu”

“Favoriti u ovom finalu, Hrvati na čelu s Marinom Čilićem koji je u nedjelju pobijedio Lucasa Pouillea, nisu ostavili nikakve šanse Francuzima i drugi su put osvojili “salataru”, piše “Le Monde”

Le Figaro također ističe kako su hrvatski tenisači dominirali protiv Francuza u ovom finalnom i zadnjem izdanju Davis Cupa u ovakvom formatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neumoljiva hrvatska solidarnost je ostavila Francusku nemoćnu da se suoči s vlastitim limitima”, dodaje “Le Figaro”.

“L’Equipe” ističe kako su ‘plavi’ bili “daleko, jako daleko od osvajanja Davis Cupa”.

“Ono što nas nevjerojatno rastužuje, čak i više od poraza, kraj je ovog prekrasnog natjecanja: kraj Davis Cupa koji će od iduće godine imati novi format, imao je dvostruku težinu za Francuze”, piše portal “tennis.fr” koji ističe kako su u Lilleu “Hrvati potpuno deklasirali Francusku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.