Francuzi: ‘Ovo je bio trenutak kad nismo smjeli podbaciti, i nismo’; Argentinci: ‘Imamo Messija, ali nismo uspjeli’

Foto: fah

Izjave nakon utakmice osmine finala SP-a u kojoj su nogometaši Francuske svladali Argentinu sa 4-3 (1-1), a junak susreta bio je 19-godišnji Kylian Mbappe, koji je izborio penal te je zabio dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski izbornik Didier Deschamps: “Budući da sam ja odgovoran za sve, a posebice kada nam ide loše, danas sam vrlo ponosan. Ovo je bio trenutak kad nismo smjeli podbaciti, i nismo. Iako je mlada, ova ekipa ima karakter. Nije bilo lako, poveli smo, a onda je protivnik napravio preokret. Šokirao nas je drugi gol Argentine, ali nisam se bojao, jer dok traje utakmica sve je moguće”.

Dvostruki strijelac Kylian Mbappe: “Na SP okruženi ste najboljim svjetskim nogometašima i imate priliku pokazati što znate. Velika je stvar biti spomenut u kontekstu Pelea, odnosno što sam postao tek drugi tinejdžer koji je dva puta zabio u nokaut fazi. To je lijepo, ali Pele je ipak kategorija za sebe”.

Argentinski izbornik Jorge Sampaoli: “Imamo Messija, najboljeg nogometaša na svijetu, i pokušali smo na terenu stvoriti situacije u kojima bi do izražaja došla njegova genijalnost. Pokušali smo sa raznim taktikama, grupirati igrače oko njega, ostaviti mu prostora da sam kreira, sve smo probali. Tužan sam i frustriran jer nismo ostvarili naš cilj. No, danas još nisam spreman odlučiti što ću raditi u budućnosti. Želim se zahvaliti igračima koji su se borili do samog kraja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinski veznjak Javier Msscherano (34) koji je rekorder sa 147 nastupa za reprezentaciju: “Vrijeme je za oproštaj. Od sada sam samo navijač Argentine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.