Gattuso novi trener Hajduka!

epa08992529 Napoli's coach Gennaro Gattuso gestures during the Italian Serie A match Genoa CFC vs SSC Napoli at Luigi Ferraris stadium in Genoa, Italy, 06 February 2021. EPA/LUCA ZENNARO

HNK Hajduk potvrdio je kako će prvu momčad u novoj sezoni voditi legendarni talijanski trener i bivši igrač Gennaro Gattuso!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Split stiže sljedećeg tjedna, na početku priprema prve momčadi, kada će se ga i službeno predstaviti na Poljudu,objavio je splitski klub na svojoj službenoj stranici.

Kao trener posljednji angažman imao je vodeći francuskog velikana Olympique Marseille s čije klupe je otišao u veljači ove godine.

U Španjolskoj je prethodno vodio Valenciju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan gdje je tada kao igrača vodio sportskog direktora Nikolu Kalinića. Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog stožera Palerma, zatim grčke OFI Crete te talijanske Pise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Zašto je trener Ivan Jurić zapravo odustao od Hajduka?

SuperSport HNL bit će sedma po redu liga u kojoj obnašati funkciju glavnog trenera, a Hajduk njegov deveti klub. Sredine i klubovi u kojima je do sada radio poznate su kao iznimno zahtjevne, međutim do sada je u svojoj nogometnoj i trenerskoj karijeri dokazao kako je iznimno otporan na visoki pritisak i očekivanja kojima je bio izložen, javili su iz Hajduka.

Gattuso je imao i bogatu igračku karijeru, s Italijom je osvojio naslov svjetskog prvaka 2006., a igrao je za Perugiju, Glasgow Rangerse, Salernitanu, Sion i Milan, u kojem se i proslavio igravši 12 godina.

S Milanom je Gattuso osvojio dvije Lige prvaka te još pregršt ostalih trofeja u Italiji, a slovio je u svoje vrijeme za jednog od najboljih defanzivnih veznjaka, a zasigurno je bio i jedan od najtemperamentnijih nogometaša na travnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada treba vidjeti kako će se Gattuso uklopiti na Poljudu, gdje su prošle sezone smijenili dvoje trenera, a uslijed velikih očekivanja i razočaranja nakon istih, s obzirom da je Hajduk sezonu završio bez trofeja i na trećem mjestu HNL-a, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.