Gavranović nakon Dinamove pobjede: ‘Napast ćemo europsko proljeće’

Foto: fah

Nogometaši Dinama pobijedili su na Maksimiru u sklopu 3. kola Europske lige austrijski Wolfsberger 1:0. Strijelac tri boda vrijednog gola bio je Iyayi Atiemwen u 76. minuti. Dinamu je ova pobjeda donijela više nego izglednu priliku za još jedno europsko proljeće. Inače, Atiemwen je ušao s klupe te su plavi zaigrali s dva napadača, uz Nigerijca u vrhu plavog napada igrao je švicarski reprezentativac Mario Gavranović,  koji je izašao u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad su oni ostali s igračem manje, znali smo da moramo i možemo dići ritam, da će oni pasti krajem utakmice, i zasluženo smo dobili. Bila je dosta čvrsta utakmica, oni su se postavili dosta agresivno, ali i mi smo bili na razini. Nismo imali puno prilika, zatvarali su prostor koji smo htjeli naći, ali bili smo bolji za jedan gol i možemo biti zadovoljni time”, rekao je nakon utakmice Gavranović, koji je promašio i jednu veliku priliku za Dinamo još u prvom poluvremenu.

Podsjetimo, pobjeda Dinama značajna je i zbog činjenica da su plavi igrali bez čak devet prvotimaca, koji su pozitivni na koronavirus.  Doduše i Austrijanci su imali sličnih problema.

“Skupili smo se, znamo da su nam nedostajali neki važni igrači, ali nema vremena misliti koga nema, nego pripremiti utakmicu s onima koje imaš na raspolaganju. Pokušavamo se pripremiti što bolje i izbjeći probleme, ali kad putuješ to nije lako. Nadam se da ćemo svi biti zdravi poslije reprezentativne stanke i napasti to europsko proljeće”, poručio je na kraju Mario Gavranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.