Gazzetta dello Sport: ‘Atraktivna Rijeka zaslužila je više protiv Napolija koji je odigrao najgoru utakmicu ove sezone’

Rijeka, 05.11.2020. - Utakmica 3. kola F skupine nogometne Europske lige Rijeka - Napoli. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ml

Gazzetta dello Sport piše o susretu Europske lige između Rijeke i Napolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Aktivna i atraktivna Rijeka zaslužila je više protiv Napolija koji je odigrao najgoru utakmicu ove sezone. Usprkos tome, Napoli je comebackom donio Gattusu tri zlatna boda. Ovaj uspjeh velik je za trenera Napolija jer mu je omogućio da dođe do daha u Europi i ispravi kiks u prvom kolu protiv AZ-a”, pišu.

“Sramotno su otvorili utakmicu, a momčad nije bila sposobna napraviti najjednostavnije, osnovne stvari. Kasnila je u situacijama jedan na jedan, nije osvojila nijednu drugu loptu, što je čvrsti protivnik koristio za opasne kontre u koje je izlazio iz svog bloka 5-4-1. Murić i Menalo na krilima su bili jako opasni i odlično surađivali s isturenim Kulenovićem koji je pokretljivošću stvarao velike probleme Napoliju posloženom u 4-2-3-1. Međutim, problem Napolija nije bio sistem, nego osnove. Zato nije mogao ni vidjeti suparnički gol, dok je Meret na njegovim vratima proživljavao moru. Bijeli dresovi nadirali su prema njemu odasvud, kao da Napoli igra protiv Reala. Meret je spasio siguran gol na udarac Menala, a zatim i hrabrim padom u noge nezaustavljivog krila Rijeke”, ističu.

“Ostatak obrane ostao je gluh na zvona za uzbunu koja nisu prestajala, pa vodstvo Rijeke zbog viđenog na terenu nije bilo iznenađenje. Napoli je još jednom imao sreće u prvom dijelu. Nezasluženo je izjednačio jedinim udarcem na gol u prvom poluvremenu. Demme je pogotkom okončao smušenu akciju, tijekom koje Elmas nije uspio pucati, pa se lopta slučajno odbila do Mertensa koji je poslužio strijelca”, ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.