Gdje će se igrati finale Lige prvaka i kakva je uloga Engleza?

epa08611250 The UEFA Champions League trophy on display prior to the UEFA Champions League semi final soccer match between RB Leizpig and Paris Saint-Germain in Lisbon, Portugal, 18 August 2020. EPA/David Ramos / POOL

Prema svemu sudeći ni ove sezone se finale Lige prvaka neće igrati u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA se ponovo našla u velikim problemima jer čini se da se ni ove sezone neće odigrati finale Lige prvaka u Turskoj. Naime, finale najjače klupske nogometne lige trebalo se prošle godine igrati na Ataturk stadionu u Istanbulu, no zbog pandemije koronavirusa završnica Lige prvaka igrala se u Portugalu, odnosno Lisabonu.

Zbog svega UEFA je odlučila da će Istanbul ove sezone biti domaćin velikog finala, a u finalu će igrati engleski klubovi, Chelsea – Manchester City. No ponovno su se pojavili problemi koje je ”izazvala Engleska”.

Naime, prije nekoliko dana Velika Britanija je stavila Tursku na crvenu listu zemalja za posjete zbog opasnosti od koronavirusa što je veliki problem. Dakle, u tom bi slučaju nogometaši morali u karantenu od deset dana po povratku s finala u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi smatraju kako Englezi zapravo žele natjerati UEFA-u da se finale ne igra u Turskoj već u Engleskoj, točnije na Wembleyju jer se sastaju klubovi iz ove zemlje. UEFA bi danas trebala donijeti konačnu odluku glede domaćinstva finala Lige prvaka. No UEFA ne voli pritiske.

Prema pisanju engleskih medija velika je šansa da se finale igra na Wembleyju 29. svibnja, međutim, moglo bi doći do obrata koji bi mogao razočarati Engleze. Naime, jutros se pojavila informacija koja govori da UEFA ne želi da netko pritiskom izvrši promjene i to tako da se tim promjenama igra u Londonu, prema takvim informacijama čak i ako se neće igrati u Istanbulu neće se igrati u Engleskoj. Naravno, sve to su zasad spekulacije i svatko vuče na svoj mlin. Uefa, prema pisanju engleskih medija, navodno želi da se finale igra ponovno u Portugalu, ali ne u Lisabonu kao prošle godine već u Portu.

UEFA je jasno dala do znanja engleskoj vladi da im se ne sviđa što donose odluke kako bi se finale igralo u Londonu te da je najpoštenije sa se finale igra u nekoj trećoj zemlji, dakle, ni Turska ni Engleska, već opet Portugal, koji nije na listama zabrane u Velikoj Britaniji kao Turska te nema nikakvih problema da se finale Lige prvaka igra u ovoj zemlji. Nakon povratka iz Portugala mora se napraviti test na koronavirus, ali se ne mora ići u obaveznu karantenu ukoliko nema pozitivnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se, dakle, da će se UEFA jako brzo očitovati te donijeti konačno odluku. Englezi tom odlukom navodno neće biti previše sretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.