Gdje su nas to doveli? Mediji nas podsjećaju na besmislene obljetnice iz jednako besmislene regionalne lige…

Foto: fah

Hrvatska košarka je u kolapsu, doživjeli smo debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Dino Rađa iz HKS-a samo što ne pjeva svaki dan u Beogradu, male su šanse da ćemo se uopće plasirati na Olimpijske igre koje su s ovog ljeta zbog pandemije koronavirusa prebačene za iduću godinu i iduće ljeto, a ”hrvatski mediji” obilježavaju besmislene obljetnice jednako besmislene regionalne košarkaške lige. I da sve bude još gore, ako uopće to može biti, ”naši” mediji prisjećaju se naših poraza. Još malo pa ćemo obilježavati i ”boj na Kosovu” i, naravno, slaviti to kao pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No. nimalo se ne čudimo, s obzirom u kakvom svijetu živimo. Primijetili ste vjerojatno, da se velika većina medija, svi tzv mainstream mediji, nije ni osvrnula na odgovor Torcide predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji je iskoristio priliku i komemoraciju u Jasenovcu kako bi se na jedan sramotan načim obračunao s hrvatski braniteljima. Nimalo slučajno, naravno.

No, vratimo se ”obljetnicama” regionalne ABA lige. u kojoj hrvatski klubovi igraju posljednje vrijeme marginalnu ulogu. Prije deset godina Dušan Kecman, tadašnji košarkaš Partizana, šokirao je sve navijače Cibone kada je u finalu regionalne lige, koje se igralo u zagrebačkoj Areni, tricom preko cijelog terena, dok je na semaforu ostalo samo 0,6 sekundi, odlučio pobjednika. I, nije to, naravno, sve, mediji nas pitaju jesmo li preboljeli…  Što? Poraz u finalu besmislene lige ili činjenicu da nam je košarka i zbog te lige u samom europskom podrumu? Prošlo je deset godina od Kecmamnove trice…

No, nije to sve, nije to jedina obljetnica na koju ”hrvatski” mediji podsjećaju a koja je također podsjetnik na jedan događaj u regionalnoj košarkaškoj ligi. Na današnji dan prije točno šest godina, ne u Zagrebu nego u Beogradu, u polufinalu regionalne lige opet je jedan od klubova na parketu bio Partizan, ali je Cibonu zamijenila Tedeschijeva Cedevita, koja više i nije naša KK Cedevita, s obzirom da ju je tajkun odvukao u Sloveniju. Partizan je izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U Beogradu je sve bilo spremno za veliko srpsko finale, ali je već dan ranije Cibona izbacila Crvenu zvezdu iz utakmice za naslov, a 25. travnja 2014. godine, Nolan Smith je u dresu Cedevitu šokirao i navijače Partizana tricom u posljednjoj sekundi za konačnih 81-79 i veliko hrvatsko finale usred Beograda koje je u konačnici otišlo u ruke Vukova koje je predvodio sjajni Dario Šarić”, piše Večernji list.  I što je hrvatska košarka od toga imala, osim što je Šarić otišao u inozemstvo i još se nije vratio, a naša reprezentacija tone iz dana u dan?

”Prepuna beogradska Arena nakon koša Smitha zanijemila je, a suze i očaj igrača i stručnog stožera Partizana ostale su do danas podsjećanje navijačima beogradskog kluba kao trenutak nakon kojeg više nikada nisu igrali Euroligu te nikada nakon toga nisu osvojili regionalnu ligu. Prisjetili su se tog događaja i mediji u Srbiji”,  prenosi Večernji list, a velikosrpski Kurir, tabloid zapravo jednako blizak ratnom zločincu, Vojislavu Šešelju, koliko i njegovom učeniku Aleksandru Vučiću, piše:

”Grobari ovo nikada neće preboljeti: Trica Nolana Smitha u posljednjoj sekundi srušila Partizanove euroligaške snove…” 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu Kurir dodaje: ”Partizan je vodio 79:78, a Milenko Tepić promašio je tricu u posljednjem napadu. Loptu je uzeo Nolan Smith i iz trka pogodio tricu za pobjedu Cedevite i očaj, suze i nevjericu igrača, stručnog stožera i navijača Partizana.”

Kako je divno imati ponovno, nakon ubijenih preko 15 000 branitelja i civila u velikosrpskoj agresiji, imati zajedničku prošlost, građenu na pomirbi i istini, istini kakvom je vide oni koji bi bacali spomen ploče hrvatskim braniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.