Odlučili navijači: Bivši hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar najbolji izbornik u povijesti Crne Gore

Foto: fah

Legenda Dinama, koja je i za hrvatsku reprezentaciju igrala na samom početku stvaranja naše države, kad su mnogi kalkulirali i pripremali se kako bi jednog dana, kad sve prođe, mogli vrijeđati hrvatske branitelje, Zlatko Cico Kranjčar, osvojio je najviše glasova navijača crnogorske reprezentacije u anketi za najboljeg izbornika u povijesti njihove reprezentacije. Radi se o povijesti koja i nije toliko duga s obzirom da su donedavno bili u bratskom zagrljaju ”drugog oka u glavi”, Srbije. Da su barem ranije pobjegli, recimo prije napada JNA na Dubrovnik 1991.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U anketi crnogorskog portala CG fudbal, u kojoj je sudjelovalo 10 tisuća čitatelja, Kranjčar je osvojio je čak 62,6 posto glasova te je uvjerljivo slavio ispred Zorana Filipovića (19,5 posto), Branka Brnovića (8,8), Ljubiše Tumbakovića (7,2), pobijedio je i aktualnog izbornika Crne Gore Faruka Hadžibegića, koji je dobio tek 1,9 posto glasova.

Najljepši trenuci crnogorske reprezentacije dogodili su se u mandatu Zlatka Kranjčara, koji je bio izbornik i hrvatske nogometne reprezentacije, koju je vodio na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj. No, vratimo se Crnoj Gori, Kranjčar je vodio crnogorsku reprezentaciju od 2010. do 2011.,  vrlo je dobro vodio tu reprezentaciju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. Crna Gora slavila je protiv Walesa 1:0 u Podgorici, nakon toga u Sofiji su srušili Bugarsku također 1:0, a pred svojim su navijačima ponovno s 1:0 bili bolji od Švicarske. Na slavnom Wembleyju Crna Gora je remizirala s Engleskom i odigrala 0:0 te se tako približila povijesnom uspjehu, plasmanu na jedno veliko natjecanje. No, ipak, nisu uspjeli, remi kod kuće protiv Bugarske 1:1 i poraz od Walesa u Cardiffu od 2:1 završili su jednu lijepu priču crnogorskog nogometa koje je simbol bio Zlatko Kranjčar. Crna Gora je Brnovićem, koji je naslijedio Kranjčara, stigla do povijesnog razigravanja, no, Češka je bila bolja pobjedom 2:0 u Pragu i 1:0 u Podgorici.  Česi su prošli, Crnogorci ostali doma. Na Euru 2012. sudjelovala je i reprezentacija Hrvatske, a vodio ju je Slaven Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.