Gimnastičari početkom lipnja na državnom prvenstvu u Sisku

Foto: Twitter

Nakon uspjeha na Svjetskom kupu u Osijeku, hrvatska gimnastička elita okupit će se od 8. do 10. lipnja na Sisačkom gimnastičkom vikendu, koji u stvari, predstavlja 27. državno prvenstvo za sve dobne skupine u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim velikim natjecanjem organizatori iz ŠGK Sokol iz Siska, obilježiti će 20. obljetnicu kluba.

Nastup gimnastičara u Sisku ujedno će biti posljednji ispit za nastup hrvatskih gimnastičara na Europskom prvenstvu što će se održati u kolovozu. Kako je na konferenciiji za novinare rekao predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec, organizacija prvenstva je povjerena sisačkom klubu, koji već šest godina organizira slična natjecanja, pa u organizaciji ima potrebno iskustvo. Dodao je kako danas nema straha za hrvatsku gimnastiku, jer naši natjecatelji već godinama sudjeluju na svim velikim natjecanjima, s kojih donose medalje. Već i plasman u finale, kako je rekao, velik je uspjeh, jer biti među osam najboljih, od stotinjak natjecatelja na jednoj spravi, nije lako.

“Gimnastika se ravnomjerno razvija u svim krajevima Hrvatske, što je solidna baza za ostvarenje kvalitete. Za dobrog gimnastičara treba 5 do 7 godina rada, ali mi imamo stručnjake koji su sposobni stvoriti vrhunske gimnastičare”; rekao je Tkalčec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim dobrom organizacijom, potvrdio je trener ŠGK “Sokol” Georgi Kazakov, sisački se gimnastičari mogu pohvaliti i dobrim natjecateljskim rezultatima. Tako su od četvorice hrvatskih juniora na nedavnom međunarodnom kupu u Budimpešti, dvojica reprezentativaca bili iz sisačkog kluba, Borna Matić i Augustin Plavec. Matić je na karikama osvojio drugo mjesto i postigao A normu, što znači da će sada njegove pripreme i nastupe financirati Savez, a ne klub. Organizacija državnog prvenstva, dodao, veliko je priznanje sisačkom klubu.

“Sisački gimnastički vikend”, na kojem se očekuje velik broj natjecatelja u kategoriji seniora, juniora i mlađih dobnih skupina, održat će se u Sportskoj dvorani “Brezovica”. Pomoć sisačkom klubu i organizaciji natjecanja najavio je i sisački dogradonačelnik Marko Krička i čelnik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Ivo Šimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.