Svjetski kup: Mlada hrvatska gimnastičarka, 16-godišnja Tina Zelčić u prvom finalu karijere

Foto: gymnastics.sport

Mlada hrvatska gimnastičarka, 16-godišnja Tina Zelčić, u turskom Mersinu je na svom trećem nastupu u Svjetskom kupu u karijeri ostvarila plasman u svoje prvo finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon jučerašnjih odličnih rezultata naših gimnastičara na Svjetskom kupu u Mersinu te tri finala koja su nam donijeli Aurel Benović, Tijana Tkalčec i Renato Prpić, u nedjeljnim će im se finalima u borbi za medalje pridružiti i mlada Tina. Najmlađa hrvatska predstavnica na ovom jakom međunarodnom turniru na obali Sredozemlja, u današnjim je kvalifikacijama grede zauzela šesto mjesto (11.500), dok je njena nešto iskusnija reprezentativna kolegica Petra Furač bila 11. (10.200).Prvo mjesto na gredi pripalo je Kanađanki Audrey Rousseau (12.400), druga je bila domaća predstavnica Tutya Yilmaz (12.150), dok je treće mjesto zauzela Vijetnamka Doan Quynh Nam Tran (11.900).

“Do sada sam nastupila na tri Svjetska kupa i ovo je moje prvo finale u životu. Presretna sam pogotovo jer mi je ovo prvo veliko natjecanje nakon godinu dana i operacije lakta. Veselim se sutrašnjem finalu i ne želim razmišljati sada o medalji, samo trebam vježbu izvesti najbolje što znam”, sreću nakon kvalifikacija nije mogla kriti Tina.

Hrvatska reprezentativka, Karlovčanka Petra Furač nastupila je još i u kvalifikacijama partera gdje je kao i na gradi ostvarila plasman na 11. mjesto s ocjenom 10.100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finala po spravama Svjetskog kupa u Mersinu na rasporedu su sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.