Giro: Bennett brži od Vivianija u sedmoj etapi

Foto; fah

Irac Sam Bennett (Bora) pobjednik je sedme etape biciklističke utrke “Giro d’Italia” vožene od Pizza do Praie a Marea u dužini od 159 kilometara, dok je Britanac Simon Yates (Mitchelton-Scott) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je etapa bila u potpunosti ravničarska, očekivalo se kako će o pobjedniku odlučivati završni sprint, a najveći favorit bio je Talijan Elia Viviani (Quick-Step), koji je pobijedio u drugoj i trećoj etapi u Izraelu, no ovoga puta je Viviani pogrešno procijenio trenutak kada da krene u završnicu pa ga je Bennett pretekao 50-ak metara prije cilja.

Treće mjesto u etapi zauzeo je Talijan Niccolo Bonifazio (Bahrein), pobjednik prve etape ovogodišnje utrke “Tour of Croatia”.

U ukupnom redoslijedu Yates i dalje ima 16 sekundi bolje vrijeme od drugog Nizozemca Toma Dumoulina (Sunweb), odnosno 26 sekundi ispred trećeg Kolumbijca Estebana Chavesa (Mitchelton-Scott).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI,
7. ETAPA:
1. Sam Bennett (Irs/Bora) 3:45:27
2. Elia Viviani (Ita/Quick-Step)
3. Niccolo Bonifazio (Ita/Bahrain)
4. Sacha Modolo (Ita/Education First)
5. Danny van Poppel (Niz/LottoNL-Jumbo)
6. Jakub Mareczko (Ita/Wilier Triestina)
7. Clement Venturini (Fra/AG2R)
8. Mads Pedersen (Dan/Trek)
9. Jurgen Roelandts (Bel/BMC)
10. Jens Debusschere (Bel/Lotto) svi isto vrijeme
UKUPNO:
1. Simon Yates (VBr/Mitchelton) 22:46:03
2. Tom Dumoulin (Niz/Sunweb) +16
3. Esteban Chaves (Kol/Mitchelton) +26
4. Domenico Pozzovivo (Ita/Bahrain) +43
5. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) +45
6. Rohan Dennis (Aus/BMC) +53
7. Pello Bilbao (Špa/Astana) +1:03
8. Chris Froome (VB/Sky) +1:10
9. George Bennett (NZ/LottoNL-Jumbo) +1:11
10. Fabio Aru (Ita/UAE Emirates) +1:12

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.