Giro: Vivianiju druga etapa, Dennis novi vodeći

Foto: fah

Talijan Elia Viviani (Quick-Step) pobjednik je druge etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke “Giro d’Italia” vožene od Haife do Tel Aviva u Izraelu u dužini od 167 kilometara, dok je vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo Australac Rohan Dennis (BMC).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se i očekivalo, u drugoj ravničarskoj etapi u glavnoj su ulozi bili sprinteri, a Viviani je u samoj završnici pronašao idealnu putanju te ciljem prošao s dvije dužine bicikla prednosti u odnosu na drugog Talijana Jakuba Mareczka (Wilier Triestina) dok je treće mjesto zauzeo Irac Sam Bennett (Bora).

Ključna situacija u borbi za ružičastu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu dogodila se sredinom etape kada je momčad BMC-a dovukla Dennisa na čelo pelotona kako bi ovaj prvi prošao prolaznim ciljem i tako osvojio tri sekunde bonifikacije kojima je pretekao pobjednika prve etape Nizozemca Toma Dumoulina (Sunweb). Naime, Dennis je u petak u prvoj etapi bio drugi s dvije sekunde slabijim vremenom od Dumoulina, a s ovom je bonifikacijom preuzeo vodstvo sa sekundom ispred drugog Nizozemca, a tri sekunde ispred trećeg Belgijanca Victora Campenaertsa (Lotto).

U nedjelju je na programu treća etapa, posljednja koja će se voziti u Izraelu, od Be’er Sheve do Eilata u dužini od 229km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI,
2. etapa:
1. Elia Viviani (Ita/Quick-Step) 3:51:20
2. Jakub Mareczko (Ita/Wilier Triestina)
3. Sam Bennett (Irs/Bora)
4. Niccolo Bonifazio (Ita/Bahrain)
5. Sacha Modolo (ITA/Education First)
6. Clement Venturini (Fra/Ag2r)
7. Ryan Gibons (JAR/Dimension Data)
8. Manuel Belletti (Ita/Androni)
9. Baptiste Planckaert (Bel/Katjuša)
10. Jean-Pierre Drucker (Luk/BMC) svi isto vrijeme
ukupno:
1. Rohan Dennis (Aus/BMC) 4:03:21
2. Tom Dumoulin (Niz/Sunweb) +1
3. Victor Campenaerts (Bel/Lotto) +3
4. Jose Goncalves (Por/Katjuša) +13
5. Alex Dowsett (VB/Katjuša) +17
6. Pello Bilbao (Špa/Astana) +19
7. Simon Yates (VB/Mitchelton Scott) +21
8. Maximilian Schachmann (Njem/Quick-Step) +22
9. Tony Martin (Njem/Katjuša) +28
10. Domenico Pozzovivo (Ita/Bahrain) +28

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.