Talijan Viviani europski prvak u cestovnom biciklizmu

epa07718895 Belgium's Wout Van Aert (C) of team Jumbo Visma celebrates his win as he crosses the finish line of the 10th stage of the 106th edition of the Tour de France cycling race over 217,5km between Saint-Flour and Albi, France, 15 July 2019. Italy's Elia Viviani (R) of Deceuninck Quick Step team finishes second. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Talijan Elia Viviani osvojio je naslov europskog prvaka u cestovnom biciklizmu u nizozemskom Alkmaaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viviani se 60-ak kilometara prije cilja 172.5 km dugačke utrke izdvojio iz vodeće skupine zajedno s Belgijancem Yvesom Lampaertom i Nijemcem Pascalom Ackermannom nakon jednoga u nizu oštrih zavoja. Spomenuti trojac odlično se surađivao sve do 3.5 km prije cilja i nije dopustio ostalima da se vrate u borbu za medalje, a onda je Lampaert, svjestan kako nema izgleda protiv Vivianija i Ackermanna u završnom sprintu, krenuo u napad kojim se otresao Nijemca, ali ne i Talijana.

Na kraju je Viviani lakoćom u završnici dobio Lampaerta, dok je Ackermann osvojio broncu s osam sekundi zaostatka.

Europski prvak iz 2017. godine Norvežanin Alexander Kristoff završio je na četvrtoj poziciji predvodeći glavnu skupinu koja je na cilj stigla sa 33 sekunde zaostatka za Vivianijem. U toj je skupini bio i branitelj naslova Talijan Matteo Trentin koji je završio kao sedmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:
1. Elia Viviani (Ita) 3:31:15
2. Yves Lampaert (Bel) +1
3. Pascal Ackermann (Njem) +9
4. Alexander Kristoff (Nor) +33
5. Michael Morkov (Dan) +33
6. Sam Bennett (Irs) +33
7. Matteo Trentin (Ita) +33
8. Luka Mezgec (Slo) +33
9. Arnaud Demare (Fra) +33
10. Rüdiger Selig (Njem) +33

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.