Glasgow Rangers slavio protiv Celtica u velikom škotskom derbiju, igrao i Borna Barišić

Foto: fah

Odigran je najveći derbi škotskog nogometa i jedan od najvećih derbija, gledajući tradiciju, u svijetu nogometa uopće. Naime, veliki gradski derbi na Celtic Parku između Celtica i Glasgow Rangersa pripao je gostima, koji su slavili s 2:0 u sklopu 11. kola škotskog Premiershipa. Dakle, Celtic je poražen od Glasgow Rangersa u Old Firmu, a za Rangers je igrao i hrvatski reprezentativac Borna Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, dugo je vremena Odl Firm odlazio na stranu Celtica, no Rangers se vratio u sam vrh te se sve promijenilo. Gosti su poveli već u devetoj minuti, nakon što je Conor Goldson pogodio za 0:1, a isti je igrač u nastavku potvrdio veliku pobjedu Glasgow Rangersa. Naime, Conor Goldson je u 54. minuti iz drugog pokušaja s nekih pet – šest metara loptu uspio ugurati u mrežu Celtica te je tako postao junak dana u škotskom nogometu. Naravno, s dva pogotka itekako je obradovao brojne Rangersove navijače.

Nakon ove utakmice Glasgow Rangers ima 29 bodova, Celtic 25 te utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.