Glavni instruktor o uspjesima mladih reprezentacija: ‘Dokaz kvalitete hrvatskog nogometa’

Foto: HNS

Hrvatski reprezentativci i reprezentativke upisali su brojne uspjehe u rujnu i listopadu 2019. godine, a na njih se osvrnuo glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan početak listopada proveo je u Škotskoj s U-17 reprezentacijom, s kojom je izbornik Tomislav Rukavina izborio plasman u Elitno kolo. Mjesto u Elitnom kolu izborile su i futsalska muška A reprezentacija (izbornik: Mato Stanković), muška U-19 reprezentacija (izbornik: Josip Šimunić), ženska U-19 reprezentacija (izbornik: Božidar Miletić) te ženska U-17 reprezentacija (izbornica: Stella Gotal), a na razvojnom turniru u Medulinu iskazali su se i reprezentativci Hrvatske U-15, na čelu s izbornikom Sergejom Milivojevićem. Po povratku iz Škotske, Krpan se osvrnuo na brojne uspjehe hrvatskih reprezentacija u posljednjih nekoliko mjeseci:

“Vrlo sam zadovoljan učinkom hrvatskih reprezentacija ove jeseni te želim zahvaliti svim izbornicima i članovima stručnih stožera na njihovom kvalitetnom radu s hrvatskim reprezentativcima i reprezentativkama. Također zahvaljujem našim nogometnim klubovima, koji igraju važnu ulogu u oblikovanju mladih igrača. Činjenica da se u listopadu pet hrvatskih reprezentacija plasiralo u elitni krug kvalifikacija dokaz je kvalitete naših stručnih stožera, ali i talenta te rada naših igrača. Uvjeren sam kako će iz svakog uzrasta isplivati nekolicina igrača koji će jednog dana dati svoj doprinos A reprezentaciji te kako će naš razvojni sustav i dalje oblikovati izvrsne igrače, baš kao što je to činio i do sada. Svi srebrni Vatreni osim Ivana Rakitića rasli su kroz sustav mladih hrvatskih reprezentacija, a nedavni uspjesi pokazatelj su kako će sadašnje generacije mladih reprezentacija proizvesti dostojne nasljednike za današnje Vatrene.”
Pokazatelj svijetle budućnosti za hrvatski futsal svakako je uspjeh mladih reprezentativaca na U-19 Europskom prvenstvu u futsalu, gdje su osvojili srebrnu medalju.

“Srebrna medalja na prvom U-19 Europskom prvenstvu u futsalu je veliki uspjeh na koji svi trebamo biti ponosni. Čestitam izborniku Mavroviću i svim mladim reprezentativcima, a posebno čestitam Josipu Jurlini i Franu Vukeliću, koji su uvršteni u najbolju momčad turnira”, poručio je Krpan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Futsalskim U-19 reprezentativcima i izborniku Marinku Mavroviću čestitao je i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

“Dolazak hrvatske reprezentacije do finala odraz je profesionalnog pristupa i predanosti kojeg pokazuju svi vaši igrači i dužnosnici. Svi članovi vaše delegacije besprijekorno su se ponijeli na terenu i van njega te je bio užitak surađivati s njima”, poručio je Čeferin.
Novi izazovi također očekuju i mlade Vatrene. Novopečeni izbornik Igor Bišćan iza sebe ima jedno okupljanje s U-21 reprezentacijom, za vrijeme kojeg je s mladim Vatrenima izborio dvije pobjede, uz 11 postignutih pogodaka. U studenom ga čekaju dvije kvalifikacijske utakmice, protiv Litve i Češke.
“Poznavao sam dobro naše igrače i prije preuzimanja izborničke funkcije, a sada nakon prvog tjedna imam i dodatne informacije, najviše o njima osobno. Dojmovi su pozitivni, dečki su bili ozbiljni, motivirani i koncentrirani, što se vidjelo na našim igrama. Potvrdili su da imaju neospornu kvalitetu, a to je najvažnije. Želimo nastaviti pokazivati što možemo, igrati dobar nogomet i pobjeđivati”, poručio je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.