”Glumatanje”: Igrači Barcelone u pravu su kad se žale na suđenje, međutim, oni su jedini krivci za otvoren put Reala prema naslovu

Foto: fah

Nogometaši Barcelone ponovno su razočarali svoje brojne navijače, sve su bliže ispadanju iz mrtve trke koju još uvijek vode s Realom za naslov. Naime, katalonski klub doživio je novo neugodno iznenađenje u Vigu, protiv Celte. Katalonci su odigrali tek 2:2 i osvojili samo jedan bod u 32. kolu La Lige.  Realu se otvorio put prema naslovu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barceloni su s pravom ponovno nezadovoljni suđenjem, naime, Gerard Pique je na društvenim mrežama objavio ironičnu, a opet dovoljno jasnu, poruku.

Podsjetimo, poslije kiksa protiv Seville i teškom mukom izvođenog boda Pique se osvrnuo na šanse svog kluba za osvajanje naslova prvaka.

”Bit će jako teško osvojiti naslov prvaka. Nakon ovog što se danas dogodilo, Real će teško ispustiti bodove”, poručio je tada Pique. No, ostaje činjenica da su igrači Barcelone najveći krivci za sve što im se događa. Igraju loše, a protiv Seville su zapravo trebali izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bez samokritike neće ići, uvjereni su da Real ima potporu sudaca, dok suci, kako tvrde, Barcu ”kradu” gdje god stignu. Ovog puta Pique je objavio stih iz pjesme američkog banda MGMT-a:

”We were fated to pretend. To pretend”. Što bi zapravo značilo: ”Trebali smo glumatati”. Zar nisu glumatali? Naime, da su igrali sukladno kvaliteti koju posjeduju, kvaliteta bi došla do izražaja. I to igrači još uvijek aktualnog prvaka Španjolske vrlo dobro znaju, zato i traže alibi za nekoliko posrtaja u nastavku koji je uslijedio nakon korona pauze.

Na  što zapravo aludira Pique? Naime, radi se o situaciji uoči izjednačujućeg gola domaće momčadi u samoj završnici utakmice. Sudac Cuadra Fernández dosudio je prekršaj za Celtu nakon Piqueovog starta na Rafinhi. Igrači Barcelone smatraju da prekršaja nije bilo, no, nije sudac zabio gol, sve da su igrači španjolskog prvaka u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudački ekspert Realu bliske Marce, Andújar Oliver, smatra da igrači Reala imaju pravo:

”Pique je startao, ali nije dirao Rafinhu. Igrač Celte je pao, a sudac je nasjeo i dosudio nepostojeći prekrša”, prokomentirao za Marcu Oliver. Naime, Pique tvrdi kako je Rafinha sve odglumio. Inače, Rafinha je igrač Barcelone na posudbi u Celti, što stvari čini još zanimljivijim.

Kako je tekla akcija za izjednačujući gol Celte koji je Barci donio puno glavobolje? Naime, slobodan je udarac izveo Iago Aspas, Griezmann se neoprezno okrenuo u živom zidu, lopta je prošla i odsjela u mreži uz prvu stativu golmana Barcelone, koja ima bod više od Reala, ali i utakmicu više. Kada svemu tome dodamo činjenicu da Real ima bolji međusobni omjer s Barcom jasno je tko je bliži naslovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.