Gobac poslao poruku: ‘Baliću i Metličiću nedostaje škola da bi bili kompetentni’

Foto: fah

Zoran Gobac predstavio je Linu Červara kao novog izbornika rukometne reprezentacije Hrvatske, a sada je prvi put nakon toga i progovorio o važnim temama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zahvaljujem i bivšem stožeru, Babiću, Ivanu, Peri… U skladu s mojim kompetencijama, svi oni koji su zadovoljili, ostat će tu, a to su direktor Udovičić te glasnogovornik i team-leader Maraš. A Lino će dobiti kompetenciju da odredi svoj stožer. Nitko se nije miješao ni Ivanu da to učini pa neće ni njemu. Više neće biti koordinatora ni za ženski, ni za muški rukomet. Sasvim drukčije ćemo postaviti priču. Moramo to postaviti malo drukčije jer smo zapostavili edukaciju trenera, nismo školovali kadrove pa, makar to nije naša kompetencija, morat ćemo se potruditi da to promijenimo što prije”, rekao je za Sportske novosti.

“Što se bivše struke tiče, nismo uspjeli izbalansirati momčad. Bilo je nepovjerenja u momčad. Morali su neke stvari među sobom drukčije postaviti, no, ima razloga zašto toga nije bilo. I tu nedostaje škole jer jednostavno moraš imati kompetenciju ako se s nečim baviš”, dodao je.

“Pokazalo se da moraš imati školu. Tu u prvom redu govorim o Ivanu, koji je bio naš trofejni igrač, koji mora napraviti prijelaz između igrača i trenera jer mi nemamo međuprostor, ne znam kako bismo nazvali tu funkciju koju je on obavljao trenutačno. Mi na njega računamo, a je li to za godinu, tri ili pet, ne znam. Isto je i za Peru, koji se mora školovati trenerski. Moramo imati kompetentne ljude na pravim mjestima. Imali smo jednog velikog rukometaša, koji mi je rekao “meni ne treba diploma, kao što Schumacheru ne treba vozačka dozvola”. On je izašao na autocestu pa se sam vozio u kontra smjeru, a svi ostali su bili ludi. Želim reći da se te stvari ne mogu banalizirati. Naš proslavljeni trener Vinko Tomljanović imao je sjajnu uzrečicu “mladom mačku je velika teleća glava”. Bez iskustva i znanja nema ni uspjeha. Ne garantira nam medalju ni Lino, ni nitko poslije njega, no, sve ćemo poduzeti da se to dogodi”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.